PROŠIRUJE SE OPTUŽNICA PROTIV KLANA VELJE NEVOLJE: Pred sudom će odgovarati za sedam ubistava!
Foto: MUP RS, Nestali Srbija

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je još dve istrage

PROŠIRUJE SE OPTUŽNICA PROTIV KLANA VELJE NEVOLJE: Pred sudom će odgovarati za sedam ubistava!

Crna Hronika -

Članovi klana Veljka Belivuka žrtve su ubijali u kući strave u Ritopeku. Mučenja i zlostavljanja su snimali i slikali, te je policija uspela da pribavi 62 fotografije

Klan Veljka Belivuka čeka početak suđenja zbog optužbi da su oteli i ubili petoricu muškaraca u Beogradu.

Međutim, Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je još dve istrage za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića i po svemu sudeći tužilac će tokom suđenja tražiti da se optužnica dopuni za još dva zločina.

Veljko Belivuk i četvorica njegovih saradnika sumnjiče se za ubistvo Gorana Mihajlovića, mladića koji je nestao u aprilu 2019. godine, saopštilo je juče Tužilaštvo za organizovani kriminal. Ovo je sedmo ubistvo za koje se Belivuk i njegova grupa terete. Prošle godine u oktobru pokrenuta je i istraga za ubistvo Nikole Mitića, navodi Telegraf.

U naredbi za sprovođenje istrage, Mitić je otet 10. avgusta 2020. godine na Dedinju kada su mu Belivuk i članovi kriminalne grupe preprečili put ispred ambasade SAD-a.

Oni su ga kidnapovali i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici gde je u tajnoj prostoriji nastavljeno njegovo mučenje. Mitić je imao telefon sa aplikacijom “Skaj” i tada su tražili da im da šifru kako bi otkrili sa kim komunicira. Telefon su bacili u Dunav, a zatim je odvezen u vikendicu u Ritopeku.

Goran Mihajlović nestao je 1. aprila 2019. godine. Njegov automobil nađen je 12 dana kasnije, a telo još nije.

O tome kako su namamili i ubili - Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoja, Aleksandra Gligorijević Pukija i Nikolu Mitića istražiteljima je mnogo pomogao član Beluvukovog klana koji je pristao da bude svedok - Bojan Hrvatin koji je sve do detalja opisao i koji se nalazi trenutno u kućnom pritvoru.

Sve pomenute žrtve su ubijali u kući strave u Ritopeku. Mučenja i zlostavljanja su snimali i slikali, te je policija uspela da pribavi 62 fotografije. Optužnica protiv klana Veljka Belivuka broji 322 strane i potkrepljena je dokazima koje su tokom istrage policija i tužilaštvo uspeli da prikupe.

Podsećanja radi, Darko Elez je prošle godine sklopio sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH u slučaju “Lutka”, čime je osuđen na 15 godina robije. Paralelno sa tim, a kako se navodi i u saopštenju tužilaštva, dogovorio je i saradnju u istrazi sa srpskim, ali i organima BiH u razvetljavanju teških krivičnih dela.

Da je Elez povezan sa grupom Velje Nevolje, ali i kavčanima, te i da je veoma dobro upućen u ono šta su ovi klanovi radili, potvrdilo je i zvanično saopštenje Tužilaštva u BiH koje je krajem marta prošle godine saopštilo da je on pod istragom zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnom organizacijom Veljka Belivuka, kao i crnogorskog "kavačkog klana".

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track