VELJKO BELIVUK IMA SVOJ BAKSUZNI DAN: Prošle godine je pao njegov ozloglašeni klan, a EVO šta se dogodilo istog dana 2017. godine!
Foto: Stefan Stojanović, Nebojša Mandić, Ana Paunković, Privatna Arhiva

podudarnost

VELJKO BELIVUK IMA SVOJ BAKSUZNI DAN: Prošle godine je pao njegov ozloglašeni klan, a EVO šta se dogodilo istog dana 2017. godine!

Crna Hronika -

Veljko Belivuk, vođa najmonstruoznijeg kriminalnog klana u regionu koji je uhapšen na današnji dan pre godinu dana, verovatno ne voli 4. februar jer je i 4. februara 2017. godine uhapšen zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića!

hapšenje pre tačno godinu dana
hapšenje pre tačno godinu danafoto: Mondo/Stefan Stojanović

Naime, Belivuku je verovatno ovaj datum baksuzan jer pored toga što je prošle godine razotkriven njegov klan, inače, ogranak kavačkog klana. Belivuk je pre pet godina takođe uhapšen, ali zbog ubistva karatiste, Vlastimira Miloševića, inače kuma Marka Miljkovića.

hapšenje pripadnika grupe belivuk-miljković
hapšenje pripadnika grupe belivuk-miljkovićfoto: MUP

- Prošle godine rano ujutru uhapšeni su Velja Nevolja i Marko Miljković i još 20 pripadnika najbrutalnijeg klana, tada se inspektori i policija izvršili na desetine pretresa stanova i kuća u Gornjem Milanovcu, Tršiću, Loznici. Zaplenjeni su brojni automobili, a inspektori su upali i u bunker na stadionu Partizana, koji je pored kuće strave u Ritopeku bila još jedna bitna njihova baza - kaže sagovornik i dodaje da je da je Belivuk pao i 2017. baš na današnji dan.

- Belivuk i Miljković su tog kritičnog dana u 19.30 sati uhapšeni u jednoj kafani na Novom Beogradu gde su sedeli sa još petoricom mladića, koji su kasnije pušteni.

brutalno ubijen karatista
brutalno ubijen karatista foto: Nebojša Mandić

Vlastimir Milošević, podsetimo, bio je kum Marka Miljkovića. Likvidiran je, a potom overen rano ujutru 30. januara 2017. godine na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu. Posle zločina, uhapšen je Belivuk, koji je najpre bio osumnjičen da je direktni izvršilac zločina, ali je potom optužen da je pomagao u zločinu tako što je ukradene registarske tablice stavio na automobil kojim se dovezao i odvezao ubica.

Međutim, tokom sudskog postupka policajac koji je svedočio rekao je da je kontaminirao dokaze "jer sve uviđaje radi jednom četkicom", a potom je sudska veštakinja, koja je u krivičnoj prijavi navela da je Belivukov DNK pronađen na vratima od ulaza u zgradu u kojoj je Milošević živeo, taj iskaz na suđenju promenila i rekla da on pripada nepoznatoj osobi.

vlastimir milošević ubijen je ispred zgrade u kojoj je živeo sa porodicom
vlastimir milošević ubijen je ispred zgrade u kojoj je živeo sa porodicomfoto: Nebojša Mandić, Stefan Stojanović, Privatna Arhiva

- Sumnja se da je upravo nekadašnja državna sekretarka, Dijana Hrkalović pomogla Belivuku da 2018. bude oslobođen za ubistvo Miloševića. Operativnim radom koji je sprovođen nad Belivukom istražitelji su otkrili da je Hrkalovićeva, pred zločin poslala je poruku Belivuku u kojoj je pisalo: "Oni ili mi" - podseća naš sagovornik.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:48

Forenzičar koji je veštačio mesto ubistva Vlastimira Miloševića otkrio ŠOKANTAN DETALJ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track