DŽEPAROŠI HARAJU PO AUTOBUSIMA U NOVOM SADU: Pazite na novčanike i torbe, kradu sve, i novac i dokumente, oštećeni mole za pomoć
Foto: Profimedia

kRADU PO PREVOZU

DŽEPAROŠI HARAJU PO AUTOBUSIMA U NOVOM SADU: Pazite na novčanike i torbe, kradu sve, i novac i dokumente, oštećeni mole za pomoć

Crna Hronika -

Džeparoši haraju autobusima novosadskog gradskog prevoza. Oštećenih građana je sve više, a jedna od onih koja se našla na meti kradljivaca je i Gordana Malešević kojoj je na liniji 7, koja saobraća od Novog naselja do Limana, ukraden novčanik sa novcem i dokumentima, prenosi portal nsuzivo.rs.

Ona, kako kaže, nije ni primetila kada je odžeparena, a kada je to shvatila već je bilo kasno i odlučila je da se obrati medijima i ispriča neprijatnost koja joj se dogodila u autobusu.

- U autobusu je bila standardna gužva. Ništa nije slutilo na to da ću ostati bez novčanika. Stajala sam blizu vrata i ništa mi nije bilo sumnjivo. Međutim, nakon što sam izašla iz autobusa i krenula ka kući primetila sam da mog novčanika nema. U njemu sam imala novca, znam da mi neće biti vraćen, ali i dokumenta - rekla je Gordana za nsuzivo.rs.

maske, gradski prevoz, GSP
foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

Ona je zamolila sve ljude koji pročitaju ovu vest, da ako pronađu dokumenta na ime Gordana Malešević pozovu na broj 065 23 89 787.

Prema nekim nepisanim pravilima, džeparoši rade u grupama, a pojedinci u proteklih nekoliko godina dolaze iz susednih država kako bi operisali po autobusima i krali građanima novac. Takođe, neki od saveta policije su da građani ne zapisuju na cedulje svoje pin-kodove za kartice i nose ih u novčanicima, kako ne bi ostali i bez novca na računu, piše nsuzivo.rs.

(Kurir.rs/ nsuzivo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track