ISTINA O TUČI U PANČEVU: MUP demantovao da pripadnici klana Veljka Belivuka prebijaju po ulicama, a da policija zataškava
Foto: Nemanja Nikolić

saopštenje

ISTINA O TUČI U PANČEVU: MUP demantovao da pripadnici klana Veljka Belivuka prebijaju po ulicama, a da policija zataškava

Crna Hronika -

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da nisu tačni navodi na portalu "direktno" da se "pripadnici klana Veljka Belivuka neometano bave kriminalom i prebijaju po ulicama, a da policija to zataškava".

"Povodom tuče koja se dogodila 6. februara ispred jednog ugostiteljskog objekta u Pančevu između više lica, policija je, odmah po prijavi reagovala, izašla na lice mesta i tu zatekla M.B. koji je bio vidno povređen. U obavljenom razgovoru M.B. je negirao da je učestvovao u tuči, a naveo je da je povrede zadobio prilikom pada", navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici policije pregledali snimke sa nadzornih kamera i identifikovali M.M, D.Ć. i A.I. i sa njima obavili razgovor u prisustvu advokata, kao i da je "razgovor obavljen i sa svedocima koji su se izjasnili da nisu videli tuču".

MUP navodi da se "Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, u skladu sa ovim obaveštenjima, izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela".

"Narednog dana, 7. februara policija je u službene prostorije dovela i N.S. za koga se sumnja da je mahao drvenom palicom ka M.B, kao i A.I. koji je bio u društvu sa N.S. Obojica su dovedeni u službene prostorije, a ponovo je konsultovano i tužilaštvo, kome je i predočen snimak i koje se izjasnilo da se nastavi dalji rad na prikupljanju obaveštenja o ovom dogadjaju, a da se snimak pošalje NCКF na izoštravanje zato što nije dovoljno jasan", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, policija je istog dana pretresla stanove M.M, N.S. i A.I.

"Sa licem P.J. koje je došlo u toku tuče i razdvajalo učesnike, takodje je obavljen razgovor. Nakon svih prikupljenih činjenica, policija će ponovo konsultovati tužilaštvo koje će, u skladu sa zakonom, odlučiti o daljem postupku", navodi se u saopštenju MUP-a.

Portal "direktno" objavio je ranije danas da je ispred picerije "Kula" u Pančevu došlo do obračuna kriminalaca, za koje je navedeno da su članovi kriminalnog klana uhapšenog Veljka Belivuka i da je policija pokušala da zataška dogadjaj.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track