OGLASILO NOVOSADSKO TUŽILAŠTVO: Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo uličnog svirača u Novom Sadu, pokrenuta istraga
Foto: Kurir, Printscreen

.zbog opasnosti od bekstava, uticaja na svedoke

OGLASILO NOVOSADSKO TUŽILAŠTVO: Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo uličnog svirača u Novom Sadu, pokrenuta istraga

Crna Hronika -

Novosadsko Više javno tužilaštvo danas je saslušalo osumnjičenog za krivično delo teško ubistvo Žarka R. (21) iz Žablja, počinjeno nad oštećenim Kristijanem Kostićem (61) iz Novog Sada.

- Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu 09. februara u jutarnjim časovima, u ulici Kosovskoj, kada je na pri izvršenju razbojništva na svirep način lišen života Kristijan Kostić iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ž.R. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teško ubistvo, zašta je predviđena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom - stoji u saopštenju novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

Kako dalje navode, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu naloga javnog tužilaštva, posle izvršenog krivičnog dela, istog dana, uhapšen je osumnjičeni Ž. R., te mu je bilo određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova.

- Osumnjičeni je u zakonskom roku priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, gde je saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela, nakon čega je tužilaštvo Višem sudu u Novom Sadu je predložilo određivanje pritvora prema osumnjičenom Ž. R.zbog opasnosti od bekstava, opasnosti od uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti. Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja da sprovodi istragu, u okviru koje će hitno preduzimati sve dokazne radnje, dok će dalje procesne odluke donosti u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena - kažu u VJT Novi Sad.

Podsetimo, Žarko je u policiji priznao delo i ispričao kako je do toga došlo, a između ostalog rekao je "Tražio sam Kristijanu pare. On mi je dao 390 dinara, rekao je da samo to navodno ima. Pukao me je bes. Počeo sam svesno da ga udaram".

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track