OTKRIVENO KAKO JE POLICIJA PRATILA MARJANOVIĆA: Evo šta je bilo postavljeno pod Zoranov automobil, tajno nadgledali i NJU
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Privatna Arhiva

Ubistvo pevačice

OTKRIVENO KAKO JE POLICIJA PRATILA MARJANOVIĆA: Evo šta je bilo postavljeno pod Zoranov automobil, tajno nadgledali i NJU

Crna Hronika -

Jučerašnje suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila na nasipu Crvenka u Borči ubio suprgu Jelenu Marjanović, izazvalo je pravu buru, a na ročištu je obelodanjeno da su svi članovi porodice Marjanović mesec dana posle Jelenine smrti stavljeni na mere!

Jedan od Zoranovih branilaca, advokat Nikola Dumnić, naveo je da postoji izveštaj MUP od 30. maja 2016, u kom se navodi da su automobili članova porodice ozvučeni, kao i njihova kuća.

Zoran Marjanović i advokat Nikola Dumnić
Zoran Marjanović i advokat Nikola Dumnićfoto: Nenad Kostić

- Naš branjenik i svi članovi njegove porodice su prisluškivani i tajno praćeni, ali u predmetu nema niti transkripata, niti izveštaja o rezultatima mere tajne pratnje - rekao je Dumnić, navodeći da su Marjanovići pod nadzorom bili mesecima, ali da nije otkriveno ništa što ih dovodi u vezu sa zločinom.

U dokumentu u koji je Kurir imao uvid, navodi se da je Viši sud u Beogradu odobrio meru tajnog nadzora nad Zoranom, njegovim pokojnim ocem Vladimirom, majkom Zoricom, bratom Milošem, njegovom suprugom Milicom, kao i kumom porodice, Verom Vukomanović. Takođe, navodi se i da je pod "mercedes" porodice Marjanović odobreno postavljanje GPS uređaja za praćenje.

- U automobil je postavljen i uređaj za tajno audio snimanje razgovora unutar vozila - objašnjava naš izvor.

Interesantno je i to da je kuma porodice Marjanović, Vera Vukomanović, bila pod tajnim nadzorom policije.

Miloš, Zoran i Vladimir Marjanović
Miloš, Zoran i Vladimir Marjanovićfoto: stefan jokić, privatna arhiva

- Vera je porodična kuma Marjanovića i u njihovoj kući je tretirana kao član porodice. Maltene je živela s njima. Ona je bila i svedok na suđenju Zoranu Marjanoviću i opisala je poslednji dan Jelene Marjanović u toj kući - podseća izvor.

Kako dalje navodi Vera je kobnog 2. aprila 2016. bila kod svojih kumova.

- Na saslušanju u tužilaštvu je rekla da je atmosfera u kući bila svečana, jer je tog dana Uroš Marjanović, Zoranov sin iz prvog braka položio vožnju, a potom je opisala šta je koji član porodice radio - podseća izvor.

Vera Vukomanović
Vera Vukomanovićfoto: Zorana Jevtić

- Došla sam tog jutra u kuću, kupila sam usput hleb. Zorica je već bila budna kada sam došla, dok su ostali spavali. Probudile smo Uroša jer je tog dana trebalo da polaže vožnju. U međuvremenu je ustao i Vladimir, pa smo on, Zorica i ja pili kafu, ja sam usput peglala - ispričala je Vera, navodno, kako je proticalo uobičajeno jutro u domu u kom su, osim Zorana, Jelene i njihove ćerke, živeli i Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, njegov brat Miloš i snaja Milica, kao i sin iz prvog Zoranovog braka.

Vera Vukomanović tada je na saslušanju rekla i da se Uroš, srećan što je položio vožnju, vratio kući oko 13.10 sati.

- Ušao je u sobu i probudio Jelenu i Zorana. Pridružili su nam se, pili smo kafu. Sećam se da je Jelena rekla da treba da se časti dete jer je položilo vožnju. Svi su mu dali malo para i on je otišao u kafić da časti društvo - rekla je navodno na saslušanju u oktobru 2017. godine Vera Vukomanović.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Marina Lopičić

Ona je tada navela i da su potom Jelena, Zoran i njihova ćerka otišli na nasip da pevačica trči, ali i da su se njih dve poslednji put čule u 16.42, neposredno pre vremena za koje je u optužnici navedeno kao vreme smrti, odnosno oko 17 časova.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track