NEČUVENO: Vojkan Krstić se sumnjiči da je ojadio državu i zgrnuo milione, a na Instagramu traže pravdu za njega
Foto: Nenad Kostić, Printscreen/Youtube

Društvene mreže

NEČUVENO: Vojkan Krstić se sumnjiči da je ojadio državu i zgrnuo milione, a na Instagramu traže pravdu za njega

Crna Hronika -

Biznismen Vojkan Krstić, vlasnik preduzeća "Elita gradnnja" uhapšen je pre nekoliko dana u Jajincima zbog sumnje da je lažnim fakturama i zapisnicima o iznošenju smeća i šuta oštetio budžet Republike Srbije za 10 miliona dinara. Njemu je posle saslušanja u tužilaštvu određen je jednomesečni pritvor.

Vojkan Krstić
foto: Instagram

Uprkos ozbiljnim optužbama, ovom lažnom humanitarcu neprestano stižu poruke podrške na društvenim mrežama koje njegov zvanični profil deli iako se Vojkan nalazi u pritvoru.

- Humanitarac. Sad ga pljujete, a za vreme poplava je bio dobar - samo su neki od komentara podrške koje su upućene Krstiću, a koje neko deli na njegovom Instagram storiju.

Pretpostavlja se da neko od rodbine ili prijatelja iima pristup njegovim društvenim mrežama, pa je zbog toga nastavljena aktivnost profila, s obzirom na to da je Krstić u pritvoru i da nema pristup telefonu, ni socijalnim mrežama.

Vojkan Krstić
foto: Instagram

Podsetimo, Vojkan Krstić, koji se u javnosti predstavlja kao humanitarac i načelnik Spasilačkog centra Srbije, osumnjičen je za zloupotrebu položaja službenog lica, a pored njega privedeno je još pet lica koja se, takođe, terete za zloupotrebu službenog položaja, navodi se u saopštenju MUP, a svi su zaposleni u opštinskim upravama.

- Kako se sumnja, Krstić je tokom 2019. i 2021, koristeći svoj položaj, a u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, zaključio više ugovora o pružanju usluga u ime i za račun „Elita gradnja" sa pojedinim institucijama i sačinjavao račune sa lažnim podacima o izvršenim uslugama odnošenja šuta i smeća - navodi se u saopštenju MUP i dodaje da je u pitanju iznos od čak 10 miliona dinara.

Vojkan Krstić, Hapšenje, Privođenje, stanica policije, ulica Despota Stefana
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja