01:18

Manje poznati detalji u slučaju ubistva Kristijana Kostića Blekija, uličnog svirača iz Novog Sada

CRNA HRONIKA

MANJE POZNATI DETALJI UBISTVA U NOVOM SADU Osumnjičeni presretao ljude, pa naišao na Blekija kom je polomio lobanju i rebra

Crna Hronika -

U noći između utorka i srede 9. februara je pretučen na smrt u Kosovskoj ulici u centru Novog Sada poznati ulični svirač šezdesetjednogodišnji Kristijan Kostić Bleki.

Javnost je ostala zgrožena ovim saznanjem, a onda su i brojni Novosađani. Ljudi koji su poznavali Blekija i njegovi prijatelji počeli da svedoče koliko je Bleki bio dobar čovek.

Kristijan Kostić Bleki
foto: Kurir televizija

Kristijan Kostić Bleki je od zadobijenih povreda umro u kliničkom centru. Osumnjičeni za ovo monstruozno ubistvo je ubrzo potom i uhapšen, a reč je o Ž.R. (21) iz Žablja.

Potparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj za medije je naveo da su poziv primili oko 5 časova ujutru sa informacijom da se u novosadskoj Kosovskoj ulici ispred broja 7A nalazi muškarac bez svesti.

Ekipa Hitne pomoći je povređenog muškarca zbrinula na licu mesta i prevezla ga na odeljenje reanimacije u Urgentni centar.

Kristijan Kostić Bleki
foto: Kurir televizija

Nažalost, Kristijan Kostić Bleki je preminuo.

Manje poznati detalji su i to da je u ranim jutarnjim satima Kostić išao ulicom, kada je primetio osumnjičenog za ubistvo. Pre Kristijana Kostića Blekija osumnjičeni je zaustavljao ljude tražeći im novac.

Kristijan Kostić Bleki
foto: Kurir televizija

Na kamerama se vidi kako je Ž.R izašao iz lokala i pokušao da dođe do novca. Kada je došao do Kristijana Kostića počeo je krvnički da ga udara. Kristijan Bleki Kostić je preminuo sa polomljenom lobanjom i rebrima.

Podsetimo, kako je navelo Tužilaštvo, za ovo krivično delo osumnjičeni može dobiti kaznu zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

"Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu 9. februara 2022. godine u jutarnjim časovima, u ulici Kosovskoj, kada je na pri izvršenju razbojništva na svirep način lišen života Kristijan Kostić iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ž.R. (2001) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1. tačka 1 i 4, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom", precizira se u saopštenju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

40:34

20220213-CRNA HRONIKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track