DROGA U KONTEJNERIMA STIZALA U BELGIJU, PO EVROPI JE SLALI PRIVATNIM AVIONIMA: Novi detalji o hapšenju grupe Ćazimovog brata!
Foto: DB/Roland Magunia / AFP / Profimedia, Damir Dervišagić

akcija evropola

DROGA U KONTEJNERIMA STIZALA U BELGIJU, PO EVROPI JE SLALI PRIVATNIM AVIONIMA: Novi detalji o hapšenju grupe Ćazimovog brata!

Crna Hronika -

Baškim Osmani, brat Ćazima Osmanija, uhapšen je u Hrvatskoj zbog međunarodnog šverca kokaina, a njegovoj supruzi lisice su na ruke stavljene u kući na Majorki.

1 / 4 Foto: španska policija

Kako prenose mediji sa Majorke, grupa u okviru koje su uhapšeni Osmani i supruga, kokain je dopremala velikim teretnim brodovima iz Južne Amerike.

- Droga je bila spakovana u kontejnere, a kada bi stigla u belgijske luke, transportovana je po Evropi privatnim avionima - navode mediji.

Osmaniju su lisice na ruke stavljene u sobi hotela koji drži njegov brat. Hrvatski Jutarnji list preneo je navodnu izjavu Baškima Osmanija nadležnim organima nakon hapšenja u Poreču.

- Ja se već više od 30 godina bavim legalnim poslovima, imam kuću u Palma de Majorki, odakle sam i doputovao u subotu 12. februara, preko Londona i Italije u Hrvatsku. Imao sam rezervisanu kartu za povratak u nedelju, 20. februara. Nemam ništa protiv da me predaju španskim vlastima, nemam nikakve veze sa onim za šta me terete - navodno je rekao Osmani prilikom hapšenja u hotelskoj sobi.

Ćazim Osmani
Ćazim Osmanifoto: Dragan Kadić

Da podsetimo, grupa kojoj pripada Osmani uhapšena je u dosad neviđenoj akciji Evropola koja je izvedena u više evropskih zemalja.

- Ove nedelje je organizaciji zadat završni udarac istovremenim pretresima u Španiji, Nemačkoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Hrvatskoj i Velikoj Britaniji i učešćem 580 pripadnika policije - preneli su mediji.

Porodica Osmani,poreklom je iz Đakovice na KiM odakle su se sredinom osamdesetih preselili u Hamburg. Do sada je u centru pažnje uglavnom bio Baškimov brat Ćazim, koji je dovođen u vezu sa brojnim estradnim zvezdama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja