DOLIJALA BOSANSKA NADRILEKARKA: Lažna doktorka radila sa lekarima iz Srbije, glave joj došla influenserka koju je unakazila!
Foto: Profimedia

UHAPŠENa

DOLIJALA BOSANSKA NADRILEKARKA: Lažna doktorka radila sa lekarima iz Srbije, glave joj došla influenserka koju je unakazila!

Crna Hronika -

Državljanka Bosne i Hercegovine, koja je na pacijentkinjama izvodila nelegalne kozmetičke zahvate, uhapšena je u Beču zbog lečenja na bolan i tehnički neprikladan i nemaran način, a istraga je pokazala da je ona iz Srbije dovodila lekare koji su na pacijentima takođe izvodili različite tretmane.

Kako prenosi Kosmo, Bosanka je uhapšena pre nekoliko nedelja, a ona se tereti da je svoje usluge reklamirala na društvenim mrežama. Ona se tereti za nadrilekarstvo, prevaru, nanošenje teških telesnih povreda, pretnje i prinudu.

- Devojka je preko društvenih mreža nudila estetske zahvate na nosu, usnama i obrazima. Navodno, kod nje su dolazili lekari iz Srbije kako bi izvršavali procedure koje su često bile neuspešne. Mnoge žene su se kasnije žalile na ozbiljne zdravstvene probleme - piše Kosmo.

Uhapšena devojka, međutim, često se i sama predstavljala kao doktorka.

- Ona je od novembra 2020. do feburara 2021. godine na Instagramu oglašavala svoje usluge koje je izvršavala u stanu, a predstavljala se kao doktorka jer u Austriji samo lekari smeju da se bave tim poslom - navodi Kosmo:

- Uspešan biznis krenuo je po zlu kada je ubrizgala injekciju sa filerom za usne jednoj influenserki. Devojka se obratila nadležnima i prijavila "doktorku" jer je posle intervencije imala ozbiljne zdravstvene probleme. Ubrzo su počele da se javljaju i druge žrtve.

Pretila ženama

Izbiću ti zube i nahraniti te njima

Na suđenju državljanki BiH pročitane su i pretnje koje je upućivala nezadovoljnim klijentkinjama. - Jedna žena je na mrežama ostavila poruku upozorenja drugima na ovu nadrilekarku. Ona joj je odmah pisala na vocapu: Doći će dan, moja crnokosa barbiko, kada ćeš videti kako se kosti lome. Izbiću ti prljave zube i nahraniti te njima - prenosi Kosmo.

Bosanka je izvedena pred sud, a tamo je iznela šokantnu odbranu.

- Uvek sam želela da budem lekar, to me je uvek fasciniralo. Imala sam znanje iz oblasti estetike, a u Poljskoj sam završila školu za kozmetologa. Kurs traje dva ili tri dana, vežba se i vežba. Učila sam o materijalima, higijeni, anatomskim aspektima i alergijama. Išla sam i na kratki onlajn kurs i dobila sertifikat - ispričala je navodno Bosanka:

- Nisam znala da samo lekari smeju da se bave ovim poslom. Lekari su bili moji idoli, radila sam kao doktori iz Rusije, počela sam da radim za jednog doktora, a onda i da se predstavljam kao doktorka.

Međutim, devojka je na kraju priznala krivicu.

- Kriva sam, ali to se može desiti svakome. U šoku sam. Posavetovala sam klijentkinju da ide u hitnu pomoć, a ona to nije uradila, već je došla kod mene.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track