Siniša Vučinić optužen za iznudu 140.000 evra

Siniša Vučinić optužen za iznudu 140.000 evra

Crna Hronika -
Vučiniću će se ponovo suditi zbog optužbi da je u saizvršilaštvu sa bivšom surpugom primoravao Matušića da mu u više navrata preda novac i tako iznudio oko 140.000 evra

NOVI SAD - Apleacioni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu kojom je predsednik Srpske partije socijalista Siniša Vučinić bio osuđen na tri godine zatvora zbog iznude 1,5 miliona dinara od vlasnika jedne novosadske firme "Gold auto" Zlatka Matušića i naložio novo suđenje.

Presuda Višeg suda u Novom Sadu od 26. aprila 2011. kojom je i Vučinićeva bivša supruga Mirjana bila osuđena na šest meseci zatvora zbog pomaganja u iznudi, odnosno prenošenja reketiranog novca ukinuta je po žalbama višeg tužilaštva, kao i branilaca Vučinićevih.

Portparol Apelacinog suda u Novom Anita Budimir rekla je da, prema oceni suda, izreka prvostepene presude sadrži nejasne razloge o odlučinm činjenicama, odnosno o o visini pribavljene imovinske koristi, te da je morala biti ukinuta.

Vučiniću će se ponovo suditi zbog optužbi da je u saizvršilaštvu sa bivšom surpugom primoravao Matušića da mu u više navrata preda novac i tako iznudio oko 140.000 evra.

Prilikom Vučinićevog hapšenja u novembru 2007. policija je kod njega pronašla 2.000 evra.

Vučiniću se u Prvom osnovnom sudu u Beogradu sudi kao kolovođi grupe optuženih za ometanje hapšenja Slobodana Miloševića 2001. godine u "Vili mir" na Dedinju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track