DIJANINI POLICAJCI PRETUKLI KOLEGU IZ INTERPOLA U KAFIĆU, PA SE BRANILI U TUŽILAŠTVU: Traži se pritvor zbog uticaja na svedoke
Foto: printscreen/instagram/192_rs, Kurir

prvo osnovno tužilaštvo

DIJANINI POLICAJCI PRETUKLI KOLEGU IZ INTERPOLA U KAFIĆU, PA SE BRANILI U TUŽILAŠTVU: Traži se pritvor zbog uticaja na svedoke

Crna Hronika -

Policajci Milutin R. i Danilo S. koji su osumnjiceni da su u centru Beograda pretukli kolegu iz Interpola M. V. saslušani su danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Oni su, kako je saopštilo tužilaštvo, izneli svoju odbranu, a nakon saslušanja tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema oba osumnjičena odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da ce ometati postupak uticanjem na svedoke.

snimak nasilja kruzio mrezama
snimak nasilja kruzio mrezamafoto: printscreen/instagram/192_rs

- U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog i ostale svedoke, narediti vršenje sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke - saopštilo je tužilaštvo.

Podsetimo, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenih M.R. i D.S. u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo nasilnicko ponašanje i krivično delo teška telesna povreda.

Beograd, lepo vreme, proleće, Cvetni trg, kafić
foto: Ana Paunković

- Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su krivična dela koja im se stavljaju na teret učinili navedenog dana oko 12,45 časova, na taj način što je osumnjiceni D.S. primetio oštecenog M.V. koji je sedeo u bašti jednog ugostiteljskog objekta na teritoriji Vračara, te je prišao njegovom stolu, da bi se nakon kraće verbalne rasprave udaljio, a potom vratio zajedno sa osumnjičenim M.R. koji je prišao oštećenom i odgurnuo ga u predelu grudi, nakon čega je došlo do fizičkog konflikta izmedu osumnjičenog D.S. i oštećenog, a potom i izmedu osumnjičenog M.R. i oštećenog, da bi oštećeni u jednom trenutku pao, a osumnjičeni se udaljili sa mesta dogadaja. Oštećeni je istog dana pregledan od strane lekara, kojom prilikom su mu konstatovane teške telesne povrede - saopštilo je tužilaštvo.

Podsetimo, dvojica policajaca navodno su bili najbliži saradnici bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track