VULIN: Za godinu i po razbijeno 25 organizovanih kriminalnih grupa, zaplenjeno 11 tona droge, uhapšeno 180 KRIMINALACA!
Foto: MUP Srbije

kolegijum Ukp

VULIN: Za godinu i po razbijeno 25 organizovanih kriminalnih grupa, zaplenjeno 11 tona droge, uhapšeno 180 KRIMINALACA!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas da je srpska policija od oktobra 2020. do februara ove godine razbila 25 organizovanih kriminalnih grupa i uhapsila 180 članova tih kriminalnih grupa, koji se sumnjiče za ubistva, otmice, trgovinu i stavljanje u promet opojnih droga i oružja, kao i druga teška krivična dela.

"Od oktobra 2020. godine do danas zaplenjeno je gotovo 11 tona različitih narkotika", rekao je Vulin, na kolegijumu Uprave kriminalističke policije, saopštio je MUP.

Aleksandar Vulin, kolegijum UKP
foto: MUP Srbije

Kako je naveo, "razbili smo najmonstruozniji kriminalni klan u ovom delu Evrope, klan Belivuk-Miljković i uhapsili 29 članova ove kriminalne grupe".

"Zahvaljujući upornom radu pripadnika srpske policije uhapšen je najozloglašeniji kriminalac u regionu Darko Elez i razbijena kriminalna grupa koju je predvodio Dario Djordjević", rekao je Vulin. On se posebno zahvalio tužilaštvu "uz čiju pomoć i podršku su postigli ovako značajne rezultate i našu Srbiju učinili bezbednijom i boljim mestom za život običnih ljudi".

Aleksandar Vulin, kolegijum UKP
foto: MUP Srbije

Vulin je naveo da "pripadnici srpske policije uživaju puno poverenje i podršku državnog vrha na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ne postoje prepreke koje ih mogu zadržati i sprečiti da svoje poslove obavljaju još bolje i efikasnije".

(Kurir.rs / Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja