MARETOV KUM “PUKAO” U TUŽILAŠTVU: Nikola Spasojević progovorio o zločinima klana Velje Nevolje! DETALJNO ISPRIČAO ZA TRI UBISTVA!
Foto: MUP RS, Nestali Srbija

pOSTAJE svedok-saradnik

MARETOV KUM “PUKAO” U TUŽILAŠTVU: Nikola Spasojević progovorio o zločinima klana Velje Nevolje! DETALJNO ISPRIČAO ZA TRI UBISTVA!

Crna Hronika -

Spasojeviću su sve vreme podršku pružali verenica i brat, ali je posle devet meseci pritvora odlučio da sarađuje sa tužilaštvom

Nikola Spasojević (31), zvani Spale, kum Marka Miljkovića Mareta (30), u oktobru je „pukao” i odlučio da progovori sve o zločinima klana Veljka Belivuka (36) i postane svedok-saradnik.

On je najpre bio optužen za rasturanje narkotika i neovlašćeno posedovanje oružja, ali je posle optužbi da je učestvovao u tri ubistva odlučio da ispriča sve o zlodelima klana.

– Spasojević je od početka bio rastrojen u zatvoru, ali je negirao da je član organizovane grupe Veljka Belivuka, kao i krivična dela za prodaju droge i posedovanje oružja. Međutim, kada je i na njega proširena istraga za ubistvo Gorana Veličkovića Goksija iz Koteža i Aleksandra Gligorijevića Pukija iz Odžaka, odlučio je sve da kaže o tome, a ujedno je otkrio sve o nestanku i ubistvu Gorana Mihajlovića iz Resnika – otkriva izvor.

Nikola Spasojević
foto: Facebook

Spasojeviću su sve vreme podršku pružali verenica i brat, ali je posle devet meseci pritvora odlučio da sarađuje sa tužilaštvom.

– Govorio je da ne zna šta da radi. Onda je naprasno otkazao punomoć svojim advokatima i ušao u pregovore za blažu kaznu. Od tada ima drugog branioca i sklonjen je dalje od ostalih optuženih – kaže sagovornik našeg lista. Ispostavilo se da je Spasojević još jedna od slabijih karika klana, jer je i zvanično sklopio sporazum sa tužilaštvom u zamenu za 13 godina robije.

On je na tajnoj aplikaciji Skaj koristio nadimak Topalović, a vodio je stranicu „Principi BG”, koja je ugašena. Sumnjiči se da je „prao novac” klana. Zahvaljujući njemu, rešen je slučaj otmice i ubistva Gorana Mihajlovića (22), prve žrtve zloglasnog klana, iz aprila 2019. godine. Dok je bio u pritvoru, poslao je svojoj verenici 101 ružu, a ona je to objavila na Instagramu.

Kurir.rs/Objektiv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja