DRŽAVLJANI TUNISA NAPALI DEVOJKU (18) NA AUTOBUSKOJ STANICI U SUBOTICI: Jedan uhapšen, za drugim se traga
Foto: N.H.

DRŽAVLJANI TUNISA NAPALI DEVOJKU (18) NA AUTOBUSKOJ STANICI U SUBOTICI: Jedan uhapšen, za drugim se traga

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom akcijom, uhapsili su juče popodne tunižanskog državljanina M. A. (35) neposredno nakon što je, kako se sumnja, lakše povredio Subotičanku (18).

On i još jedan muškarac za kojim policija intenzivno traga se sumnjiče da su nedaleko od centra grada presreli devojku i počeli da je vuku, ali ona je uspela da se otrgne i prijavi pozorniku koji je bio u blizini.

Povređena devojka je prevezena u bolnicu gde su joj konstatovane lake telesne povrede, dok je policija ubrzo uhvatila osumnjičenog. M.A. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Autobuska stanica u Subotici je često mesto napada migranata na ljude Nedavno je desetak metara od jučerašnjeg mesta napada, opljačkana apoteka u Subotici, kada su dvojica migranata ušli u prostoriju apoteke, vezali ženu koja je izdavala lekove iza pulta, zaključali prostoriju i pobegli sa lica mesta.

Jedan od migranata je ubrzo uhapšen nakon što je slučaj prijavljen policiji, a drugi je pobegao sa lica mesta. Žena iz apoteke je dozivala iz zaključane prostorije, pa je neko od prolaznika pozvao policiju, kada je žena ispričala kako se napad dogodio, a policija je uspela odmah da pronađe i uhapsi jednog od provalnika i napadača.

U zimskim mesecima čekaonica autobuske stanice je mesto gde se često okupljaju migranti, najčešće stižu iz kelebijske šume, boraveći na stanici više sati pre nego što se upute na neku drugu destinaciju.

Bakić: Nećemo dozvoliti da se bilo ko oseća nebezbedno u našem gradu Subotici

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić izrazio je zabrinutost povodom jučerašnjeg napada na našu mladu sugrađanku, kod uutobuske stanice u Subotici.

-Brzom akcijom subotičke Policijske uprave napadači su zaustavljeni i želim da izrazim zahvalnost policijskim službenicima koji revnosno obavljaju svoj posao. Zaista je jako važno da se kritične tačke u gradu posebno obezbede i dodatno nadziru od strane MUP-a.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja