VEĆE APELACIONOG SUDA ODBACILO ZAHTEV TUŽIOCA! Nastavak suđenja Šariću u utorak, sud će ispitivati svedoke saradnike
Foto: Zorana Jevtić

specijalni sud

VEĆE APELACIONOG SUDA ODBACILO ZAHTEV TUŽIOCA! Nastavak suđenja Šariću u utorak, sud će ispitivati svedoke saradnike

Crna Hronika -

Veće Apelacionog suda koje vodi postupak protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc kokaina, odbacilo je zahtev zamenika tužioca za njihovo izuzeće.

Tužilac je izuzeće tražio zbog odluke veća da Darka Šarića krajem decembra prebaci u kućni pritvor, kao i zbog toga što je veće prihvatilo predlog advokata Momčila Minića i Dalibora Katančevića i odlučilo da prisluškivani telefonski razgovori Šarićevog rođaka Željka Vujanovića ne mogu da se koriste kao dokaz, jer nisu pribavljeni po zakonu.

Šarić
Šarić foto: Zorana Jevtić

- Veće je odbacilo zahtev tužilaštva za izuzeće, što se tiče pritvora, tužiocu je bila poznata odluka i na nju se i žalio, a što se tiče ostalog radi se o nezadovoljstvu načina na koje radi veće - saopštio je predsednik veća.

Suđenje se, kako je naveo, nastavlja u utorak, kada će biti saslušani svedoci saradnici Nebojša Joksović i Draško Vuković.

Sudsko veće Apelacionog suda u Beogradu, koje razmatra žalbe na ukinutu presudu kojom je Darko Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora, odlučilo je da prihvati predlog odbrane i ponovo sasluša svedoke-saradnike Nebojšu Joksovića i Draška Vukovića, ali i da iz spisa predmeta izdvoji prisluškivane telefonske razgovore Šarićevog brata Željka Vujanovića.

Zamenik tužioca zatražio je pismeni otpravak ove odluke da se iz spisa izbaci ključni dokaz, ali mu je sudija rekao da je odluka već obrazložena.

Kurir.rs/ J. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja