ONA JE JEDINA DAMA U KLANU: Slađana pripremala Veljino bekstvo, danas došla u Specijalni sud NEPREPOZNATLJIVA (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, Facebook

suđenje decenije

ONA JE JEDINA DAMA U KLANU: Slađana pripremala Veljino bekstvo, danas došla u Specijalni sud NEPREPOZNATLJIVA (FOTO)

Crna Hronika -

Slađana Sekulić (40), jedina žena na optužnici podignutoj protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se sumnjiči za otmice, ubistva, trgovinu drogom i oružjem, kao i silovanje, iz Centralnog zatvora u kućni pritvor prebačena je u oktobru prošle godine, a danas je došla u Speciljani sud i bila je potpuno neprepoznatljiva.

Slađana Sekulić
foto: Zorana Jevtić

Naime, ona je promenila boju kose, imala je crne naočare, i bila je obučena u crno.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, suđenje, Specijalni sud, Slađana Sekulić
foto: Ana Paunković

Inače, njen suprug, Vlado Georgijev, bivši policajac koji je promenio ime i nekada se zvao Dejan Sekulić, još uvek je u pritvoru.

Prema navodima optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, Slađana Sekulić i njen suprug, nisu bili najbliži Belivukovi saradnici koji su učestvovali u ubistvima i odlazili u kuću u Ritopeku. Kako se navodi, sa još nekoliko optuženih učestvovali su u prometu droge, ali i u drugim poslovima.

- Vlada Georgijev i njegova žena Slađana Sekulić takođe se sumnjiče da su Belivuku stavili na raspolaganje svoju kuću u Tršiću kod Loznice, gde je on sa Nebojšom Jankovićem, koji je dobro obučen za rukovanje različitim vatrenim oružjem, držao i isprobavao vatreno oružje namenjeno izvršenju krivičnih dela. Osim toga, iz stana u blizini stadiona Partizan, obaveštavali su Belivuka o prisustvu policije u okolini stadiona u Humskoj, prostora koji su zvali "baza" - navodi se u optužnici.

Inače, kako je Kurir pisao ranije, istražitelji su prikupili dokaze da je osumnjičeni bračni par Belivuku i njegovoj supruzi ustupio kuću u koju su se oni povremeno sklanjali, i koju su nazvali "Dedamrazova kućica". Prema prikupljenim dokazima, "štek" kuću su za Belivuka i Miljkovića potpuno opremili Sekulićka i njen suprug. Navodno, pred hapšenje Belivuka i njegove kriminalne grupe 4. februara prošle godine, pripremali su njegovo bekstvo čamcem preko Drine.

Kako Kurir saznaje, na saslušanju pred istražnim organima Sladana Sekulić se ovako branila:

"Ja sam samo žena, kao da bi mi oni rekli nešto".

Medutim, posle prikupljanja dokaza, istražiteljima je postalo jasno da je Slađana i te kako dobro poznavala Velju Nevolju i da je znala čime se ova kriminalna grupa bavi, kao i da je ona imala određenu ulogu u zločinačkoj hijerarhiji. Javnost imala priliku da čuje snimak razgovora Veljka Belivuka, Vlade Georgijeva i njegove supruge u kom njih troje pričaju kako koriste lažne pasoše tokom putovanja. Smejali su se tome što Belivuk ne može da zapamti koje mu ime piše u dokumentima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:23

SVE O TOME KAKO JE KLAN BELIVUK-MILJKOVIĆ PRAO NOVAC OD KRIMINALA: Gledajte Usijanje večeras od 19:20h!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track