VELJA NEVOLJA I MARE MESAR POSLALI SKRIVENU PORUKU IZ SUDNICE?! Iz pritvora došli u crno-beloj kombinaciji! (FOTO)
Foto: Kurir

suđenje decenije

VELJA NEVOLJA I MARE MESAR POSLALI SKRIVENU PORUKU IZ SUDNICE?! Iz pritvora došli u crno-beloj kombinaciji! (FOTO)

Crna Hronika -

Veljko Belivuk , zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković, zvani Mesar, juče su se na pripremnom ročištu u Specijalnom sudu u Beogradu pojavili u beloj, odnosno crnoj majici, koje kada se gledaju zajedno predstavljaju boje navijača Partizana.

Podsetimo, Belivuk je bio na čelu Partizanove navijačke grupe Principi, pa su se mnogi pitali da li su on i njegova desna ruka svojim odevnim kombinacijama želeli da pošalju poruku Principima.

veljko belivuk u beloj majiici na suđenju
veljko belivuk u beloj majiici na suđenjufoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, pripremno ročište u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i 28 pripadnika njihovog klana juče je odloženo, jer je odrbana tražila izuzeće sudije i tužioca. Pred Specijalnim Sudom u Beogradu juče je vladalo višečasovno "vanredno stanje" , a jake mere obezbeđenja bile su i u samoj sudnici.Optužena kriminalna grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, ilegalno oruže, otmice i silovanje.

marko miljković došao u crnoj majici
marko miljković došao u crnoj majicifoto: Privatna Arhiva

Boža Spasić, bivši operativac DB, objašnjava za Kurir da su Belivuk i Miljković na ovaj način želeli da pošalju poruku "u stilu svetskih narko-bosova".

- Nije čudno što su se njih dvojica pojavila u ovim odevnim kombinacijama. Oni jasno šalju poruku svim pristalicama na južnoj tribini, gde im poručuju da oni treba da ostanu na stadionu i da bud uz njih - kaže Spasić i objašnjava:

Veljko Belivuk, Principi
foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

- Ovim gestom su svima poslali jasnu poruku. Oni čak i javnosti šalju svoj glas da će uvek biti uz Partizan. Ovo je tek početak njihovog tajnog oglašavanja. Takođe, ovo su verovatno prepisali od velikih svestksih narko-bosova koji su isto tako na suđenjima slali poruke skrivenog tipa - majicama, bedževima, gestikulacijom, šifrovanim i na prvi poglem suludim izjavama, koje su se kasnije dešifrovale i imale su svoju jasnu i konkretnu poruku.

Detalji optužnice

Kriminal krili iza Principa

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici protiv 30 pripadnika kriminalne grupe navodi da su oni postali njeni pripadnici u periodu od početka 2019. godine i da su njeni članovi bili do hapšenja 4. februara 2021. Kako se navodi, grupa je za cilj imala vršenje krivičnih dela ubistava, otmice, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih maretija, a sve radi sticanja finansijske koristi.

- Belivuk i Miljković su stvorili plan da se pod paravanom navijačke grupe Principi vrše ova krivična dela kako bi se pored imovinske koristi stekao i primat u kriminogenoj sredini zastrašivanjem suparničkih kriminalnih grupa, preuzimanja prevlasti na tržištu droge, otmica i ubistava pripadnika drugih kriminalnih grupa, a koji su ostali pripadnici kriminalnee grupe prihvatili i postupali po nalozima i uputstvima organizatora, koji su donosili odluke - navodi se na početku optužnice.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:28

Ivan Ninić i Darko Obradović o klanu Belivuk-Miljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja