GOKSIJEVA UDOVICA OČI U OČI SA BELIVUKOM I MILJKOVIĆEM: Smejali su se žrtvama, nemaju svest da su MLELI LJUDE u mašini za meso!
Foto: Privatna Arhiva, MUP Srbije, Printscreen

ekskluzivno

GOKSIJEVA UDOVICA OČI U OČI SA BELIVUKOM I MILJKOVIĆEM: Smejali su se žrtvama, nemaju svest da su MLELI LJUDE u mašini za meso!

Crna Hronika -

Ne vidim nikakav problem u tome što sam na suđenje Belivuku došla u majici sa likom mog muža, koga je taj klan ubio. Moj muž je bio dobar čovek, navijač Partizana, nije bio kao ti ljudi kojima se sudi.

Veličković
Veličkovićfoto: Privatna Arhiva

Ovo za Kurir kaže Jelena Veličković, udovica Gorana Veličkovića Goksija, vođe navijača Partizana, koga je, kako se navodi u optužnici, klan Veljka Belivuka u avgustu 2020. oteo i ubio u kući u Ritopeku. Veličkoviću su odsekli glavu i isitnili delove tela, pa ostatke samleli u industrijskoj mašini za meso. Tokom istrage pojavile su se i fotografije mučenja koje su međusobno razmenjivali.

Sporna majica

Na prvo pripremno ročište Belivuku i ekipi, koje je održano 8. marta u Specijalnom sudu, Jelena Veličković došla je u majici s likom ubijenog muža.

Miljkovic i Belivuk
Miljkovic i Belivukfoto: Printscreen

- Dva sata smo čekali na početak ročišta jer su pripadnici SAJ sa psima proveravali sud kako bi se utvrdilo da li su možda članovi klana uneli eksploziv. Kada smo ušli, zaustavio me je stražar i rekao da ne mogu da prisustvujem suđenju u toj majici i da moram da se presvučem. Pobunila sam se, kao i moja advokatica Vesna Golubović, koja je pitala gde stoji u pravilniku da ne mogu da nosim sliku ubijenog muža na odeći. Da ne bih više pravila probleme, obukla sam kaput - priča Jelena.

Kako kaže, ovo je bio prvi put da se udovica srela oči u oči s ljudima optuženim za ubistvo njenog supruga.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

- Oni su puni sebe, nemaju gram sažaljenja prema porodicama ubijenih koje sede tu u istoj prostoriji s njima. Normalnom čoveku to njihovo ponašanje je neshvatljivo. Oni jednostavno nemaju svest o tome da su ubili i samleli ljude u mašini za meso! Kad čovek ubije psa, više mu bude krivo - kaže Jelena.

- Kako su ušli u sudnicu, počeli su da se smeju i šale, nismo mogli da čujemo šta pričaju, ali se videlo da su jako raspoloženi. Ponašaju se kao da su ti izlasci iz zatvora i dovođenje na suđenje njima kul. Izuzetno su opušteni i vidi se da su puni optimizma.

Hronologija

  • 3. avgust 2020 Veličković nestao u Beogradu kada je otišao da se nađe s drugom.
  • 5. avgust 2020 Supruga prijavila Goranov nestanak policiji.
  • 4. februar 2021 Uhapšeni Veljko Belivuk, Marko Miljković i članovi njihove kriminalne grupe.
  • 8. mart 2022 Počelo suđenje kriminalnom klanu.

Gledao s mržnjom

Jelena objašnjava da je sa još jednom udovicom i pravnim zastupnicima porodica sedela ispred svedoka-saradnika Nikole Spasojevića i Bojana Hrvatina.

- Oni su se ponašali normalno, bili su tihi. Kada je Veljko Belivuk prolazio pored nas, dobacio je: „Pi*ko.“ Žena koja je sedela do mene i ja smo se pogledale, mislile smo da je to uputio nama, a onda smo se okrenule i shvatile da je to poruka za svedoke-saradnike. Bio je izuzetno bahat i bezobrazan na suđenju, ne znam kako sam uspela da oćutim da ne kažem nešto - kaže naša sagovornica.

- Marko Miljković je ćutao, ali je s mržnjom gledao u svedoke-saradnike. Da pogled može da ubije, njegov pogled bi sigurno ubio.

Poraz

Odbačen zahtev za izuzeće predsednika suda

Apelacioni sud u Beogradu odbacio je zahtev za izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu koji je prošlog utorka sudu podneo advokat Dejan Lazarević, u okviru procesa u kom brani osumnjičene vođe organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a koji su njegov zahtev podržali.

Prošle sedmice odbačeni su ili odbijeni ostali zahtevi Lazarevića za izuzeće tužilaca, pa se uskoro očekuje da sud zakaže novi termin za pripremno ročište u ovom procesu.

O Hrvatinu

Persirao mi je

Bojan Hrvatin je osoba koja je Gorana Veličkovića namamila u klanicu u Ritopeku. Jelena kaže da je pre suđenja njega videla samo jednom.

- Bio je povređen i moj muž ga je vodio kod lekara. Našli smo se tada u kafiću, on mi je sve vreme persirao, a prokomentarisao je i da mi je dete lepo kao za reklamu. Sada sam ga videla drugi put, okrenula sam se i gledala ga, pogled nije skrenuo - priča udovica.

- To je čovek koji je jednom već okrvavio ruke, pa je bilo očekivano da će i drugi put. On je iz zatvora izašao u maju 2020, a moj muž je ubijen u avgustu iste godine. Da li se pokajao - ne znam. Mislim da je velika razlika između 15 godina zatvora i doživotne robije, možda se zato nagodio.

Poverenje

Tužilac odgovorno radi

Veličkovićeva kaže da ima puno poverenje u tužilaštvo.

- Tužilac Saša Ivanić je divan čovek, ozbiljan, on dugi niz godina odgovorno radi svoj posao. Verujemo u njega i mislimo da je i ovog puta do najsitnijih detalja sve ispravno uradio - kaže Jelena Veličković.

štampano izdanje 15.3.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DA LI STE SPREMNI ZA POKLON IZNENAĐENJA? UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA KURIR, U UTORAK, 15. MARTA, ČEKA VAS POKLON IZNENAĐENJA + STARS

poklon
foto: Kurir

Ako ste ljubitelji poklona, još kada su to pokloni iznenađenja, onda nemojte da propustite da u utorak, 15. marta, kupite dnevno izdanje novina Kurir, gde vas čeka neki od naših poklona iznenađenja plus dodatak Stars.

štampano izdanje 15.3.2022.
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track