POHAPŠENI TROVAČI IZ PEĆI: Zaplenili im 36 tona govedine, ribe i piletine sa isteklim rokom trajanja od kojih su pravili svašta
Foto: Youtube Printscreen

u selu Zahać: meso poreklom iz Brazila, Italije i Poljske

POHAPŠENI TROVAČI IZ PEĆI: Zaplenili im 36 tona govedine, ribe i piletine sa isteklim rokom trajanja od kojih su pravili svašta

Crna Hronika -

BEOGRAD - Kosovska policija je u selu Zahać kod Peći zaplenila je 36.180 kilograma mesa kojem je istekao rok trajanja.

"Regionalna jedinica za istraživanje privrednog kriminala i korupcije iz Peći zajedno s inspektorima Agencije za hranu i veterinu i sanitarnim inspektorom 15. marta u 10.15 časova u Peći obavila je inspekciju preduzeća za koji se sumnjalo da pravi preradjevine od mesa.

Prilikom pregleda magacina, pronađeno je meso s isteklim rokom trajanja - govedina, riba i piletina poreklom iz Brazila, Italije i Poljske", navodi se u saopštenju policije.

Slučaj je vodjen u koordinaciji s tužiocem, a uhapšeni su osumnjičeni: A.H., (glavni direktor pet poslovnih jedinica) i A.A., (zamenik upravnika skladišta).

Privedeni se sumnjiče da su počinili krivično delo "proizvodnja i stavljanje u promet štetnih prehrambenih proizvoda", objavio je portal Kosovo-onlajn.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track