POZNATO KADA ĆE BELIVUK I MILJKOVIĆ PONOVO UĆI U SUDNICU: Zakazano novo ročište pred sudom
Foto: Zorana Jevtić, Mup

specijalni sud

POZNATO KADA ĆE BELIVUK I MILJKOVIĆ PONOVO UĆI U SUDNICU: Zakazano novo ročište pred sudom

Crna Hronika -

Veljko Belivuk, Marko Miljkovic i ostali optuženi za pet ubistava, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, promet oružjem i drogom, ponovo bi trebalo da sednu na optuženičku klupu najveće sudnice Specijalnog suda u Beogradu 26. aprila, saznaje Kurir. Kako naš izvor otkriva, pošto su odbijeni zahtevi Belivuka i Miljkovića za izuzeće tužioca, sudskog veća kao i predsednika suda, zakazan je novi termin održavanja pripremnog ročišta pred početak suđenja.

- Sudsko veće posle prošlonedeljnog odlaganja pripremnog ročišta pred početak suđenja, zbog predloga odbrane, zakazalo je nova tri termina, 26., 27. i 28 april - potvrđeno je za Kurir.

Belivuk i Miljković na suđenju
Belivuk i Miljković na suđenjufoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, prvo pojavljivanje pripadnika organizovane kriminale grupe protiv koje je na 322 strane napisana optužnica za najteža krivična dela, pratile su do sada neviđene mere obezbeđenja. Pred ulazak u sudnicu, zgradu su pregledali pripadnici MUP-a sa obučenim psima za pronalazak eksploziva. U sudnici su, osim optuženih, dovedena dvojica svedoka saradnika, a prisutne su bile i supruge ubijenih.

- Na pripremnom ročištu, tužilaštvo i odbrana trebalo bi da predlože dokaze koji će se izvoditi tokom postupka. Optuženi bi samo kratko trebalo da se izjasne o krivici, a tek kada bude zakazano suđenje, koje će biti otvoreno za javnosti, i da iznesu svoju odbranu - objašnjava sagovornik Kurira.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track