00:31

Hapšenje dvojice osumnjičenih za ubistvo Branislava Penčića u Obrenovcu

akcija policije

RASVETLJENO UBISTVO VOĐE NAVIJAČA IZ OBRENOVCA: Pogledajte snimak hapšenja dvojice osumnjičenih za ubistvo Penčića! (VIDEO)

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, efikasnim radom, rasvetlili su teško ubistvo u Obrenovcu i uhapsili I. B. (44) i državljanina Severne Makedonije Š. U. (52) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je i u ovom slučaju srpska policija pokazala efikasnost i rasvetlila ubistvo za nepunih 48 sati.

hapšenje, Obrenovac
foto: Printscreen/MUP Srbije

„Svi kojima padne na um da počine krivično delo u Srbiji treba da znaju da će ih srpski policajci naći i izvesti pred lice pravde. Srpske ulice nisu bezbedne za kriminalce niti njihovo sigurno utočište, a ponajamnje mesto za njihove obračune.

Srpska policija neće dozvoliti da bilo koji kriminalac prođe neopaženo i ne završi tamo gde mu je mesto, iza rešetaka“, rekao je ministar Vulin.

00:46

PRETI IM DOŽIVOTNA: Određen pritvor dvojici uhapšenih zbog ubistva Branislava Penčića u Obrenovcu

Osumnjičeni se terete da su zajedno sa još jednom osobom, koja je identifikovana i za kojom je raspisana međunarodna poternica, 19. marta ove godine, hicima iz vatrenog oružja usmrtili četrdesetjednogodišnjeg muškarca.

Tada je, podsetimo, ubijen Branislav Penčić.

Policija je sve osumnjičene identifikovala ubrzo po izvršenju krivičnog dela i uhapsila Š. U. i I. B., a za trećim osumnjičenim je danas raspisana međunarodna poternica.

Osumnjičenima Š. U. i I. B. sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana.

Branislav Penčić, nekadašnji vođa partizanove navijačke grupe "Hed Hanters", ubijen je u sačekuši u subotu u ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu ispred porodične kuće.

Pogođen je sa tri metka, od kojih ga je jedan pogodio direktno u srce. U trenutku ubistva bio je sa suprugom.

Prema prvoj verziji, on je likvidiran snajperom, ali kasnije informacije su ukazale da je likvidacija po svemu sudeći izvršena pištoljem sa prigušivačem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track