OGLASILA SE UNUKA BAKA VERE POSLE PRESUDE IKONOPISCU: Preživela je strašne muke, nismo zadovoljni
Foto: Privatna Arhiva

OGLASILA SE UNUKA BAKA VERE POSLE PRESUDE IKONOPISCU: Preživela je strašne muke, nismo zadovoljni

Crna Hronika -

Vladan Grahovac (29) iz Raške osuđen je danas ponovo na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva Nišlijke Jelice Tatarovski (82).

Njemu je aprila prošle godine za teško ubistvo izrečena kazna od 30 godina zatvora, a na tu presudu žalilo se i Više javno tužilaštvo tražeći 40 godina, ali i njegov branilac sa zahtevom da se iznova veštači njegova uračunljivost. Apelacioni sud je oktobra prošle godine prvostepenu presudu ukinuo i naložio ponovno suđenje koje je danas okončano.

Maja Marković, unuka pokojne Jelice, kaže da su na početku mislili da se njena baka nije mučila, i da zbog istrage nisu znali sve detalje.

- U toku suđenja, kada smo saznali da je tolike muke i patnje preživela zaista ne možemo da budemo zadovoljni ovom presudom, jako nam je teško. Ona je bila jako dobra žena, hrišćanka, jedina želja joj je bila da umre bez muka i da se dostojanstveno sahrani - rekla je unuka pokojne starice.

Grahovčev branilac, advokat Jelena Arsić, najavila je da će se žaliti na prvostepenu presudu.

- Žaliću se iz svih zakonom predviđenih razloga. Smatram da nije dokazano da je delo izvršeno iz koristoljublja jer nije dokazano da je novac koji je kod njega pronađen, bio vlasništvo žrtve. Na njemu nije bilo tragova krvi a nije rađeno ni ustanovljavanje prisustva papilarnih linija ni na novčanicama niti na novčaniku pronađenom kraj tela. Takođe, trebalo je ponovo veštačiti njegovu uračunljivost jer zadavanje tolikog broja povreda nemoćno ženi, od kojih neke i nakon što je izgubila svest, dovode u sumnju njegovu svest i sposobnost da upravlja svojim postupcima - kazala je Arsić.

Kod Grahovca je pronađeno 760 evra koje je prema navodima suda, ukrao od Jelice.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track