DETALJI NEVEROVATNOG SLUČAJA U ALEKSINCU: Devojku (20) držali kao robinju za seks, pa prodali za prinudni brak, OVAKO je pobegla
Foto: Printscreen/Facebook

PREŽIVELA PAKAO NA PUTU DO SLOBODE

DETALJI NEVEROVATNOG SLUČAJA U ALEKSINCU: Devojku (20) držali kao robinju za seks, pa prodali za prinudni brak, OVAKO je pobegla

Crna Hronika -

Aleksinčani Zoran B. (22), njegova vanbračna supruga Egzona T. (23), sestra Danica B. (23) i rođak Oliver M. (23), koji su osumnjičeni za trgovinu ljudima, dvadesetogodišnju devojku iz Niša, koju su na prevaru držali zatočenu radi pružanja seksualnih usluga, prodali su jednom meštaninu Smederevske Palanke koji ima slepog sina za 200 evra radi prinudnog braka.

Svi akteri su pronađeni i uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovine ljudima, a onda su počeli da izlaze na svetlost dana neverovatni detalji ovog krivičnog dela, piše Blic.

- Neverovatan slučaj trgovine ljudima koji se odigrao od aprila do avgusta prošle godine imao je još neverovatniju završnicu jer je zlostavljana devojka prodata radi braka. Čovek iz Smederevske Palanke, kupio je od njih za 200 evra jer ima slepog sina koga je želeo da oženi, ali mu ipak nije odgovarala, jer mu se "nije dopala" pa je vratio prodavcima. Nesrećna devojka posle toga je uspela nekako da pobegne i ode u policiju gde je ispričala sav užas koji je preživela tokom pet meseci zatočeništva - kaže izvor Blica.

Zoran B. i Egzona T.
Zoran B. i Egzona T.foto: Printscreen/Facebook

Njena životna drama počela je sasvim obično, tako što se javila na oglas za čuvanje dece preko Fejsbuka, ne sluteći da će se naći u kandžama beskrupuloznih trgovaca ljudima.

- Umesto da čuva decu, osumnjičeni su joj oduzeli lična dokumenta i potom krenuli sa maltretiranjem. Ona im je čistila i spremala da bi je na kraju iznajmljivali za pružanje seksualnih usluga. Budući da imaju kombi koji im služi za sakupljanje i prevoz sekundarnih sirovina, oni su devojku vodili po selima u tom kombiju kako bi pružala seksualne usluge za novac. Dolazili bi ispred prodavnica, gde uvek ima muškaraca koji posle obavljenog poljoprivrednog posla svrate na pivo ili su jednostavno besposleni. Njima su za seks nudili dvadesetogodišnjakinju, naplaćujući, prema nekim saznanjima, od 500 do 1.000 dinara. Da li su namenski išli samo zbog toga po selima, ili su otkupljivali staro gvožđe, a devojku vodili usput, biće utvrđeno naknadno - kaže izvor, prenosi Blic.

Egzona T.
Egzona T.foto: Printscreen/Facebook

Onda se ukazala prilika da devojku prodaju u Smederevskoj Palanci jer su čuli da jedan meštanin koji ima slepog sina, traži mladu za naslednika.

- Odveli su devojku u Smederevsku Palanku, ali se ona nije tamo dugo zadržala. Čovek koji je otkupio od njih za 200 evra, vratio je devojku jer mu se nije dopala. Devojka je nakon toga na sreću uspela da ugrabi trenutak nepažnje i pobegne u policiju gde je ispričala sve užase koje je doživljavala od trgovaca ljudima. Operativci kriminalističke policije Niša u saradnji sa tužilaštvom, uspeli su da identifikuju osumnjičene i da ih uhapse - kaže sagovornik za Blic.

(Kurir.rs/ Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track