U KRITIČNOM TRENUTKU NAŠAO SE U MRTVOM UGLU KRETANJA MAŠINE: Detalji užasne nesreće u kojoj je mladić (29) poginuo u kamenolomu!
Foto: printscreen facebook

izdahnuo na licu mesta

U KRITIČNOM TRENUTKU NAŠAO SE U MRTVOM UGLU KRETANJA MAŠINE: Detalji užasne nesreće u kojoj je mladić (29) poginuo u kamenolomu!

Crna Hronika -

U kamenolomu u selu Prijezdić kod Valjeva nastradao je radnik Đ. M. (29) koga je bukvalno pregazila jedna od radnih mašina.

Do tragedije je došlo jutros u 8.15 časova, a radnom mašinom koja se, kako se saznaje, kretala u nazad, upravljao je drugi radnik kamenoloma M. B. (53) iz okoline Mionice.

Đ. M. iz Popučaka kod Valjeva, po nezvaničnim saznanjima, po svemu sudeći u kritičnom trenutku se zadesio u "mrtvom uglu" kretanja mašine, tako da radnik koji je upravljao njome ga nije primetio i direktno ga je udario prilikom manevrisanja u nazad.

Hitna pomoć, koja je ubrzo stigla, mogla je samo da konstatuje da je pregaženi radnik od posledica zadobijenih povreda izdahnuo na licu mesta.

U toku je, kako saznajemo, uviđaj koji obavljaju pripadnici valjevske policije, Osnovnog tužilaštva i inspekcije Ministarstva rudarstva i energetike, a sve okolnosti pod kojima se dogodila nesreća biće poznate nakon sprovedene istrage.

U Prijezdiću, 15-ak kilometara južno od Valjeva, eksploatacija kamena je počela pre 15 godina, a kamenolomi postoje na tri lokacije.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja