01:29

POGLEDAJTE KAKO HAPSI SBPOK! AKCIJA ZOROM U BG Pali pripadnici Belivukove grupe, munjevit udar na Karaburmi OVNOM RAZVALJUJU VRATA

na više lokacija u glavnom gradu

OVNOM U VRATA PA ŠOK BOMBA! POGLEDAJTE KAKO HAPSI SBPOK Zorom pali pripadnici Belivukove grupe, munjevit udar na Karaburmi! VIDEO

Crna Hronika -

BEOGRAD - Na više lokacija u Beogradu rano jutros pohapšeni su pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Mark Miljkovića.

1 / 6 Foto: MUP Printscreen

Oni su u dužem periodu činili razna krivična dela od trgovine narkoticima do potezanja oružja.

MUP, SBPOK, hapšenje, Karaburma, Veljko Belivuk, klan
foto: MUP Printscreen

Na "udaru" je posebno bila Karaburma ali i ostali delovi prestonice, gde su bili Belivukovi saradnici.

01:29

POGLEDAJTE KAKO HAPSI SBPOK! AKCIJA ZOROM U BG Pali pripadnici Belivukove grupe, munjevit udar na Karaburmi OVNOM RAZVALJUJU VRATA

Naime, policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila 14 osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane grupe prodavali drogu u Beogradu i time zaradili oko 7,5 miliona dinara, saopšteno je danas.

Hapšenje, Belivukov klan, SBPOK
foto: MUP Srbije

Kako su naveli iz Tužilaštva za organizovani kriminal, istraga je pokrenuta protiv ukupno 17 osoba iz Beograda pošto se tri pripadnika te grupe već nalaze u pritvoru.

Članovi grupe, među kojima je više maloletnih i NN lica, osumnjičeni su da su od maja prošle godine na splavovima "Port" i "Fristajler" kao i na beogradskoim ulicama, trgovali narkoticima, uključujući najmanje 590 grama kokaina, skoro 11 kilograma marihuane i odredjenu količinu amfetamina, čijom su prodajom zaradili oko 7,5 miliona dinara, saopštio je MUP.

Hapšenje, Belivukov klan, SBPOK
foto: MUP Srbije

Policija je prilikom pretresa zaplenila odredjenu količinu droge i vatreno oružje a osumnjičenima je odredjeno zadržavanje i uz prijave za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, trgovinu drogom i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija biće privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja