00:34

OVO JE SPISAK POGINULIH RUDARA KOD SOKOBANJE: Najmlađi Petar imao je 31 godinu, a najstriji 65

potresno

PORODICE POVREĐENIH RUDARA ISPRED BOLNICE U ALEKSINCU: Sasvim normalno je otišao u treću smenu, a onda su jutros počeli da me zovu

Crna Hronika -

Scene na hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Aleksincu su potresne, a nekoliko porodica pokušava da dođe do svojih članova i u suzama su molili lekare da ih puste samo da ih vide ili čuju.

Aleksinac, rudari, rudnik Soko
foto: Nenad Kostić

Posete trenutno nisu dopuštene. Žena i majka jednog od povređenih pokušale su da uđu kako bi videli u kakvom je stanju njihov muž i sin.

Aleksinac, rudari, rudnik Soko
foto: Nenad Kostić

- Mi smo mu žena i majka. Sinoć je sasvim normalno otišao u treću smenu. Obično se kući vrati oko 8 i 15. Kad sam se probudila oko 9 nije ga bilo, a onda su počeli da me zovu. Mnogo smo se uplašile - ispričale su njih dve kroz suze.

rudnik Soko, rudnik, Sokobanja
foto: Kurir

Nakon što su završile razgovor za Kurir, dobile su informaciju da povređeni dobro i odmah zatim se se čule sa njim telefonom.

U nesreći koja se dogodila rano jutros u rudniku Soko kod Sokobanje poginulo je osam rudnika, a povređeno je njih 20.

U nesreći su poginuli rudari Zlatković Darko (43), Nenad Trivunac (37), Petrović Petar (31), Grujić Radovan (47), Čokorilo Branko (56), Branislav Zlatanovoić (65), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34).

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

02:45

Rođaci i prijatelji neutešni posle pogibije rudara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track