HTEO DA MENJA SMENU, ALI NIJE MOGAO, PA JE OTIŠAO U SMRT Tragična sudbina rudara Bojana: Voleo fudbal, a život ga odveo u rudnik
Foto: Printskrin/Facebook, M.S.

tek što je postao otac

HTEO DA MENJA SMENU, ALI NIJE MOGAO, PA JE OTIŠAO U SMRT Tragična sudbina rudara Bojana: Voleo fudbal, a život ga odveo u rudnik

Crna Hronika -

Srbija je u suzama. Osmorica rudara koja su radila u rudniku uglja „Soko” kod Sokobanje poginula su u strašnoj nesreći.

U momentu nesreće u smeni je bilo 49 rudara. Njih 18, lakše povređenih, zbrinuto je u bolnici u Aleksincu, dok su dvojica sa težim povredama prebačena u Klinički centar u Nišu. Sreća u ovoj velikoj tragediji je da niko ovih 20 rudara nije životno ugrožen.

Nažalost, činjenica koja posebno para srce svih jeste da je iza osmorice nastradalih ostalo čak 12 dece, uključujući i bebu rođenu početkom godine.

Brojni prijatelji i rođaci nastradalih u petak su se okupili ispred ulaza u rudnik, a neki od njih su pričali kako su njihovi najvoljeniji, zarađujući pošteno hleb sa sedam kora, svesno rizikujući živote i zdravlje, činili sve da bi obezbedili pristojan život.

BOJAN TRAŽIO ZAMENU

Strina Bojana Stajića (34) za Objektiv navodi da je ovaj rudar, koji je pre svega nešto više od mesec dana postao otac sina Lava, pogrešio što je krenuo stopama svojih predaka.

"I otac i deda su mu radili u rudniku. To je 'najcrnji' posao. Nema tog novca kojim može da se plati. Eto, Bojan se oženio, samo što je dobio dete, a sada ga sahranjujemo. Žena mu neprestano plače, a sin ga se neće ni sećati… Voleo je mnogo fudbal, a život ga odveo u rudnik. To je bila njegova crna sudbina", kaže strina pokojnog Stajića.

Njegova supruga iznela je još potresnije detalje.

"Naš sin je prevremeno rođen, pa je Bojan tek pre tri dana počeo da radi. Brinuli smo o detetu mnogo. Šetali smo sa bebom, uživali u lepom danu. A kada je došlo vreme da krene na posao, rekao je da mu se ne ide. Čak je i zvao šefa, pitao je da li ima ko da ga zameni. Nije bilo", držeći se za rođake, koji su bili uz nju da bi je utešili, govorila je potresena žena.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track