05:50

Mladen Mijatović i advokat Stefan Jokić o mogućoj oslobađajućoj presudi Zoranu Marjanoviću

ŠTA AKO ZORANA MARJANOVIĆA PROGLASE NEVINIM? Mladen Mijatović analizira mogući scenario suđenja za ubistvo pevačice

Crna Hronika -

Novinar Mladen Mijatović pojasnio je šta se dešava ako osumnjičenog za teško ubistvo proglase nevinim

Stefan Jokić, advokat Zorana Marjanovića, u svom uživo uključenju u emisiju Puls Srbije na Kurir televiziji izjavio je da ne postoji dokaz koji povezuje Zorana Marjanovića sa ubistvom.

Ističe i da očekuje oslobađajuću presudu za Marjanovića.

- Ne postoje nikakve nove informacije što se tiče predmeta. Dokazni postupak je pri kraju, stigle su neke navodno fotografije koje je sud tražio službenim putem. To nas je malo iznenadilo zato što mediji pišu o dokaznom predlogu, dokazni proces bi trebao da se privede kraju. Odbrana je imala uvid u fotografije i odbrana će tražiti ove nedelje kopiranje. Očekujemo oslobađajuću presudu, ovde je više nego jasno da se optužen čovek nalazi na slobodi. Javnost je imala prilike da vidi šta se dešava, ne postoji ni jedan dokaz koji njega vezuje za slučaj. To su neke stvari koje potvrđuju tezu odbrane Zorana Marjanovića - rekao je u svom uključenju u Puls Srbije advokat Zorana Marjanovića Stefan Jokić.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Na pitanje voditelja Ivana Gajića, kakva presuda se može očekivati, Mladen Mijatović koji je gostovao u emisij Puls Srbije izjavio je da je rano prejudicirati odluku suda.

- U svakom slučaju, proces je u toku pred Višim sudom u Beogradu. U ovom trenutku Zoran Marjanović je jedini optuženi. Niz različitih dokaza je priložen, dali su se iskazi, stručnjaci su dali svoje iskaze o različitim segmentima koji se odnose na njihov posao. Očekujem da u narednom periodu, za otprilike mesec dana da čujemo završne reči odbrane i tužilaštva i onda na sudu da se to izmeri. Očekujemo konačnu odluku, neću prejudicirati šta će sud odlučiti. Očekujem da će pravda biti zadovoljena, a da li je neko kriv nadam se da će biti osuđena na višedecenijsku kaznu u skladu sa zakonom - kaže Mijatović.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Na pitanje šta se u praksi dešava ako jedinog osumnjičenog, što je u ovom slučaju Zoran Marjanović, oslobode krivice, Mijatović kaže:

- To bi bila prvostepena odluka suda i Tužilaštvo bi moglo da uloži žalbu. Ako se i pravosnažno takva odluka potvrdi, istraga se nastavlja u drugom smeru.

03:51

Mladen Mijatović o tome šta se dešava u praksi ako bi Zorana Marjanovića oslobodili krivice

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:54

Advokat Todorović o teškom ubistvu Jelene Marjanović: TUŽILAC IMA VELIKI PROBLEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track