REKORDNE ZAPLENE MARIHUANE: Krijumčari iz Albanije dovoze kamione pune droge, policija presekla još jedan lanac šverca!
Foto: MUP Srbije

Policijske akcije

REKORDNE ZAPLENE MARIHUANE: Krijumčari iz Albanije dovoze kamione pune droge, policija presekla još jedan lanac šverca!

Crna Hronika -

Policija je juče uhapsila dva muškarca zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Albanije i tom prilikom zaplenila više od 174 kilograma marihuane, a ova akcija još jedna je u nizu rekordnih zaplena ove droge, koja mahom stiže iz Albanije.

Naime, tokom ove, ali i prethodnih godina, MUP je imao nekoliko akcija hapšenja krijumčara mariihuane, a gotovo svaki put droga je bila skrivena u kamionima, među džakovima, kutijama i paketima sa drugom, legalnom, robom. Najnovijim hapšenjem i zaplenom, presečen je još jedan u nizu lanaca švercovanja "trave" iz Albanije.

- Deo te droge namenjen je srpskom tržištu, dok deo po pravilu završava u zemljama Evropske unije. Srbija je i traniztna tačka, ali i tačka zadržavanja ove vrste narkotika, tako da naša policija ima "pune ruke" posla. Ovo od počekta godine nije jedina veća zaplena kanabisa - objašnjava naš izvor i dodaje da krijumčari imaju razrađene šeme, po kojima, uglavnom kamionima, u skrivenim šupljinama i među drugom robom, kriju zabranjeni tovar.

Podsetimo, juče su zbog 174 kilograma marihuane uhapšeni S. I. (33) i L. L. (20), zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

zaplena marihuane
zaplena marihuanefoto: MUP Srbije

- Policija je na teritoriji opštine Prokuplje zaustavila teretno vozilo marke "mercedes", registarskih oznaka AP KiM, kojim je upravljao S. I., dok se L. L. bio suvozač. Prilikom pregleda vozila, u delu koji je namenjen za smeštaj tereta, u pokretnom podu, pronašla 23 platnene vreće sa ukupno 171 paketom marihuane, ukupne težine 174,4 kilograma - saopštio je između ostalog MUP.

- Zaplenjena marihuana koja je iz Albanije stigla je do juga naše zemlje bila je namenjena za dalju prodaju po Srbiji i distribuciju u zemlje Evropske unije. Svako ko pomisli da prodaje ili prevozi drogu kroz Srbiju naići će na snažan udar srpske policije - rekao je ministar i podsetio na veliku zaplenu marihuane koja je bila u januaru.

Fotografije zaplene 300 kilograma marihuane.

1 / 6 Foto: MUP Srbije

Policija je u januaru, takođe, presekla lanac krijumčarenja 300 kilograma marihuane iz Albanije kod Velikog Trnovca. Tada je, podsetimo, uhapšeno pet pripadnika kriminalne grupe koja je tom prilikom pokušala primopredaju marihuane. Oni su tada marihunau transportovali kombijem na putu između Velikog Trnovca i sela Turije, a prilikom pretresa prostorija i vozila koje su koristili pronađeno je 87 paketa marihuane, pripremljene za dalju prodaju. Rekordna zaplena marihuane bila je u septembru 2019. kada je muškarac pao na graničnom prelazu Gradina.

Fotografije zaplene tonu i 480 kilograma marihuane.

1 / 4 Foto: MUP Srbije

- Carinici su tada zaplenili tonu i 480 kilograma marihuane u kamionu koji je vozio D. P. (47). Droga je bila spakovana u džakovima među stočnom hranom - navodi sagovornik i dodaje da se te godine u martu zaplenjeno 1,1 tona marihuane na istom graničnom prelazu.

- Taktika krijumčara bila je da pričekaju na parkingu zbog pojačane kontrole koja se sprovodi usled permanentnog uništavanja lokatora. To im međutim nije pošlo za rukom, jer su ih carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza. Tokom kontrole primećeno je da su prikolice pregrađene i da se u duploj pregradi sa njihove prednje strane nalaze torbe pune marihuane.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track