TRI UBISTVA U BEOGRADU VEZUJE ISTA STVAR: Ovo je zajedničko svim likvidatorima EVO ODAKLE JE SRPSKA MAFIJA PREUZELA OVAJ MODEL
Foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock, Privatna Arhiva

nekada iz besnih kola, a danas ovako

TRI UBISTVA U BEOGRADU VEZUJE ISTA STVAR: Ovo je zajedničko svim likvidatorima EVO ODAKLE JE SRPSKA MAFIJA PREUZELA OVAJ MODEL

Crna Hronika -

Luka Žižić (37) koji je likvidiran sinoć u svom kafiću "Ritual" na Novom Beogradu ubijen je na sličan način kao i Bojan Mirković u "Belivilu" pre dve godine. Tačnije, likvidatori obojice su sa mesta zločina pobegli električnim vozilima.

Lukin ubica je na mesto zločina u Nehruovu ulicu došao u radnom odelu, a sa lica mesta je sakrio trotinet kojim je, na kraju, pobegao.

00:23

Kamere snimile ubicu Luke Žižića

- Na sebi je imao kačket, masku, rukavice i fluorescentni prsluk. Rekao je, "Dobro veče" i zamolio da ode do toaleta. Nakon nekoliko minuta izašao je iz njega, prišao Luki i počeo da mu puca u glavu i grudi - rekli su prijatelji ubijenog policiji.

Ritual, ubistvo, kafić
foto: Nemanja Nikolić

Luka Žižić preminuo je sinoć u 19.43 sati, a policija traga za ubicom.

Po istom modelu ubijen je Bojan Mirković pre dve godine, tačnije u novembru 2020. Mirkovića je Lazar Tejić sačekao u garaži u naselju Belvil kada se vraćao iz prodavnice. Navodno, on je u njega ispalio čak osam hitaca. Dovezao se električnim biciklom, upucao ga i potom pobegao.

Bojan Mirković, Bojan M., Belvil
foto: Društvene mreže

Po sličnom modelu postupio je i ubica Strahinje Stojanovića, Milivoje L. iz Bosanske Gradiške koji je aktivirao bombu postavljenu pod džip Strahinje Stojanovića. On se do mesta zločina dovezao biciklom i bio je obučen kao profesionalni biciklista. Aktivirao je eksplozivnu napravu, a potom pobegao. Električni bicikl, za koji se sumnja da je korišćen tokom likvidacije, policija je našla u Savi.

Strahinja Stojanović, Milivoje Lovrenović
foto: Anja Konstatinović, Privatna arhiva

Inače, do nedavno su se likvidacije izvršavale iz "besnih" kola u pokretu, a pre nekoliko godina, naša mafija je preuzela modela likvidacija koje su prvo počele u Italiji, a to su rafali sa električni trotineta i bicikli.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja