01:54

CRNOGORSKA POLICIJA I TUŽILAŠTVO ZNALI ZA FOTOGRAFIJE POLICAJACA SA KAVČANIMA Boža Spasić: Velika su komešanja među mafijom

MAFIJAŠKO-POLICIJSKE VEZE

CRNOGORSKE INSTITUCIJE ZNALE ZA FOTOGRAFIJE POLICAJACA SA KAVČANIMA I ĆUTALE Spasić: Velika su komešanja u mafiji zbog ovoga

Crna Hronika -

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore gotovo godinu dana imalo je podatke da su policajci Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana i da su direktno uključeni u šverc kokaina iz Ekvadora u Evropsku uniju i Australiju, šverc oružja i cigareta, ali po tom pitanju, kako navode Vijesti, ništa nisu radili!

O ovoj temi, ali i o fotografijama crnogorskih policajaca sa kriminalcima govorio je u jutarnjem programu Kurir televizije bivši pripadnik Službe državne bezbednosti Božidar Spasić.

Boža Spasić
foto: Kurir televizija

- Pre svega ove fotografije. Te fotografije nisu od juče. To se znalo. Za njih su znali i policija u regionu, znali su i tužioci, ali niko nije reagovao. Sada se govori o toj sprezi između policije, tužilaštva, mafioza i mafijaša. Činjenica je da to sve ide sporo. Velika su komešanja su unutar mafijaških grupa. Neki su se razbežali, i neki su pobegli u Hrvatsku - rekao je u jutarnjem programu Kurir televizije bivši pripadnik Službe državne bezbednosti Božidar Spasić.

Spasić navodi i primer Hrvatske koja je kako kaže, dugo prala ruke od balkanske mafije.

Petar Lazović, Ljubo Milović, Europol, Veljko Belivuk, Radoje Zvicer, Marko Miljković
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

- Zanimljivo je da je Hrvatska dugo prala ruke od balkanskih kartela i mafije, tvrdeći da ona nema veze sa tim. Sada, kada se otvorio taj lanac kartela, ustanovilo se da mafijaši sa ovih područja, koristeći državne resurse države Hrvatske - na primer, putne ispave, koje su izdavali hrvatski policajci, a ti mafijaši su slobodno šetali Evropom i vršili to što su vršili. Hrvatska sada ulazi u sklop tih balkanskih zemalja koja ima veliki broj problema sa mafijom - zaključio je Spasić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:27

BOŽA SPASIĆ UKAZAO NA MOGUĆI PROPUST PRILIKOM INTERVENCIJE POLICIJE: Zbog ovoga je mladi policajac izgubio život

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track