ODBAČENE KRIVIČNE PRIJAVE U VEZI SA SMRĆU DEJANA JOVIĆA: Tužilaštvo o uzroku smrti inspektora za kog se pričalo da je UBIJEN
Foto: Dado Đilas

ODBAČENE KRIVIČNE PRIJAVE U VEZI SA SMRĆU DEJANA JOVIĆA: Tužilaštvo o uzroku smrti inspektora za kog se pričalo da je UBIJEN

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu obavestilo je javnost da je odbacilo krivične prijave u vezi sa smrću Dejana Jovića, nakon što je Komisijskim veštačenjem doktora specijalista zaključeno je da je smrt Dejana Jovića nastupila prirodnim putem, usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog korona virusom i nastalih komplikacija ove infekcije u vidu progesivnog pogoršanja plućne funcije i razvoja šoknog stanja.

Prijave za teško ubistvo su odbačene jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno prijavljeno krivično delo, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Podsetimo, u mišljenju veštaka navodi se da je smrt kod Jovića nastupla i pored svih mera intenzivnog lečenja preduzetih sve vreme boravka u specijalizovanoj bolnici, od ukupno skoro tri i po nedelje.

- Na osnovu medicinske dokumentacije u spisima može se reći da se uzrok Jovića ne nalazi u nekoj drugoj okolnosti koja nije u direktnoj vezi sa virusnom infekcijom korone. Analizom medicinske dokumentacije u spisima koja se odnosi na lečenje Jovića, ustanovljeno je da su svi pojedinčcni nalazi međusobno saglasni, jasni i logični po pravilima medicinske struke, kao i da je tok bolesti koji je opisan u medicinskoj dokumentaciji u spisima opisan pravilno, da je jasan i logičan, te da je smrtni ishod jasan i logična posledica takvog toka i istorije bolesti od koje je Jović i preminuo.

Mišljenja je potpisala Komisija veštaka koju su činili dva doktora specijalista sudske medicine, specijalista za infektivne i tropske bolesti i specijalista anestesiologu, reamimatologiju i intenzivnu terapiju.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track