BALKANSKI KARTEL OSTAO BEZ JOŠ 600 KILOGRAMA KOKAINA: Kamere skupo koštale narko-bandu u Kolumbiji! Srbi glavna karika u švercu
Foto: kolumbijska policija

zaplena

BALKANSKI KARTEL OSTAO BEZ JOŠ 600 KILOGRAMA KOKAINA: Kamere skupo koštale narko-bandu u Kolumbiji! Srbi glavna karika u švercu

Crna Hronika -

Kolumbijska policija zaplenila je više od 600 kilograma kokaina u jednom kombiju u gradu Soledad, a kako navodi portal Semana, sumnja se da je droga pripadala Balkanskom kartelu i klanovima sa kojima ova narko-grupa, koju mahom čine ljudi iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika, sarađuje.

Kako je portal izvestio, droga je pronađena u kombiju koji je bio parkiran na jednom parkingu.

- Policija je dobila informacije da se na trasi puta nalazi droga koja treba da pristigne u luku Barankilija. U akciji su uhapšene dve osobe, a sumnja se da je trebalo da učestvuju u tranportu droge, čija je krajnja destinacija je bila Belgija. Prema dosadašnjim informacijama, droga je tranportovana u okviru mreže kojom rukovodi Balkanski kartel, koji je poslednjih godina izuzetno ojačao - prenosi kolumbijski portal.

Balkanski Kartel, DROGA, kokain
foto: kolumbijska policija

Istraga je pokazala da je vozač kombija robu preuzeo nekoliko dana ranije u Kordobi, a da je pri ulasku u grad izbegavao saobraćajnu policiju, ali se trudio i da vozilu ne prilaze drugi ljudi. Kombijem je pakete trebalo da odveze do luke, gde bi oni bili ubačeni u kontejnere s drugom robom i ukrcani na prekookeanski brod.

- Uvek je vozio sporednim putevima, kružio je i čekao naređenje šefova da bi u određenom trenutku drogu dovezao u luku i prebacio supstancu na dogovoreno mesto - saopštila je policija:

- Dok je kružio tri puta je prošao kroz isto mesto, pa je na neki način i privukao pažnju policije, jer su na ovo ukazali operateri koji prate nadzorne kamere. Vozač je uhapšen.

Inače, balkanski kartel je u poslednje vreme pretrpeo ogromne gubitke, jer im je policija u Južnoj Americi u nekoliko navrata osujetila pošiljke kokaina.

- Takođe, bilo je i više hapšenja koja se dovode u vezu sa ovom narko-bandom, a u istragu je uključena i američka DEA. Sumnja se da je vođa balkanskog kartela misteriozni Edin Gačanin iz Sarajeva, koji ima nadimak Tito i do koga policija na sve moguće načine pokušava da dođe, ali im to za sada ne polazi za rukom - objašnjava izvor.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track