RUKAMA ZADAVIO BRATA U NIŠU! KOMŠIJA OTKRIO JEZIVU ISTINU: Ponašao se kao da ništa nije bilo! Samo im je majka bila zdrava!
Foto: Printskrin

Užas

RUKAMA ZADAVIO BRATA U NIŠU! KOMŠIJA OTKRIO JEZIVU ISTINU: Ponašao se kao da ništa nije bilo! Samo im je majka bila zdrava!

Crna Hronika -

Do trenutka dolaska Hitne pomoći Milan je brata već okupao, obrijao, obukao i spremio za sahranu

Milan G. (45) iz Niša uhapšen je juče zbog sumnje da je u noći između 5. i 6. maja, u porodičnoj kući u naselju Komren, ubio svog rođenog brata Sašu G. (52).

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni je rukama zadavio brata posle žustre rasprave.

– Te večeri sam bio kod njih do 21 sat, družili smo se. Oko pola četiri ujutru, Milan me je pozvao i rekao da odmah dođem kod njih jer je Saša umro. Kada sam došao, primetio sam da Saša na oku ima masnicu, koje nije bilo kada smo se rastali – navodi komšija žrtve i ubice Srđan Velimirović.

Kako dodaje, upitao je Milana šta se dogodilo, ali je on tvrdio da mu je brat preminuo prirodnom smrću.

– Rekao je da je on pokušavao da mu pomogne, davao mu je veštačko disanje i masirao srce. Tvrdio je da je pozivao Hitnu pomoć, a da oni, navodno, nisu hteli da dođu. Nameravao je da zove pogrebnu firmu da preuzme telo, ali sam mu ja rekao da mora prvo lekara da pozove – ističe komšija Srđan, dodajući i da su braća ranije imala rasprave.

Do trenutka dolaska Hitne pomoći Milan je brata već okupao, obrijao, obukao i spremio za sahranu.

– Rekao je lekarima iz Hitne da je brata zatekao nepomičnog, te da ga je drmao u nameri da ga probudi. Ispričao im je i da je ranije te večeri Saša pao nakon odlaska u toalet. Tvrdi da je Saši skinuo odeću u kojoj je spavao i obukao mu odelo za sahranu, jer je lakše da se pokojnik obuče dok se telo ne ohladi. Takođe, Saši je oko vilice vezao maramu da mu se ne bi otvarala – ispričao je komšija Srđan.

Ipak, ubrzo je otkrivena jeziva istina.

– Mrtvozornik je ujutru došao, a ubrzo je otkrio povrede na Sašinom telu i pozvao policiju. Priveli su nas na saslušanje, i mene su stavili na poligraf. Obdukcijom je ustanovljeno da je Saša ubijen – naveo je komšija.

Sagovornik tvrdi da je Milan i ranije tukao Sašu, gotovo svakodnevno, a onda se ponašao kao da ništa nije bilo.

– Bili su nesrećni. Milan i Saša su, kao i njihov otac, bili psihijatrijski bolesnici, dok je samo majka bila zdrava. Nakon smrti roditelja, s obzirom na to da nisu bili sposobni za rad, živeli su od njihove penzije. Saša je bio miran, a Milan je bio agresivan – zaključuje komšija koji je bio sa braćom veče uoči ubistva.

Kurir.rs/Objektiv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track