00:36

PRVE SLIKE S BANJICE, KURIR NA MESTU UBISTVA Nikom nije bio sumnjiv! Ubica s crnom kacigom imao dostavljačku torbu na leđima

banjica

LUKA JE PRE ZLOČINA STAVIO KAMERE OKO STANA, ZNAO JE DA GA PRATE: Komšije viđale policiju u kraju i pre likvidacije u teretani

Crna Hronika -

Luka Perenčević (28), koji je od ranije poznat policiji, izrešetan je juče u teretani na Banjici u Beogradu, a hice na njega ispalio je, kako se sumnja, profesionalni ubica maskiran u dostavljača hrane!

Luka Perenčević, Banjica, ubistvo
foto: Printscreen/Instagram, Zorana Jevtić, Kurir

Ubistvo se dogodilo u 11.30 časova u Bulevaru Oslobođenja, u neposrednoj blizini zgrade u kojoj je Perenčević nekada živeo.

Pogodio ga u glavu

- Perenčević je u trenutku zločina bio na boks treningu u improvizovanoj teretani koja se nalazila u garaži zgrade. Odjednom iza ugla se pojavio muškarac sa crnom kacigom na glavi i sa dostavljačkom torbom na ramenu. On je ispod ranca potegao pištolj sa prigušivačem i ispalio šest hitaca direktno u glavu Perenčevića koji je sedeo na klupi - priča Kurirov izvor iz istrage i nastavlja:

Luka Perenčević
Luka Perenčevićfoto: Instagram

- Mladić je pao kao pokošen, a trojica drugova koji su bili sa njim pokušali su da mu pruže pomoć i izneli su ga ispred teretane u prolaz između zgrada. Međutim, on je na mestu ostao mrtav, pa je ekipa Hitne pomoći koja je stigla mogla samo da konstatuje smrt. Nema sumnje da je ubica znao u koga puca, pošto je u teretani bilo još ljudi, ali on je direktno ciljao Luku.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Ubrzo su se na mestu zločina pojavile i jake policijske snage koje su blokirale Banjicu. Kako se sumnja, napadač je došao na skuteru, a njime je i pobegao.

Pobegao skuterom

- Veruje se da je reč o profesionalcu koji je hteo da se potpuno uklopi u izgled dostavljača hrane, koji uglavnom skuterima razvoze porudžbine i nose veliki kockasti ranac na leđima. Ceo Voždovac blokiran je posle zločina, a pokrenuta je i policijska akcija "Vihor", pa su zaustavljani građani na motociklima, ali i vozači automobila. Sumnja se, pak, da je ubica verovatno još uvek na Voždovcu u nekom štek-stanu - priča izvor:

Sumnjivo

Zapaljen mu kafić pre 6 meseci

Perenčević je, kako nezvanično saznajemo, držao jedan kafić na Banjici, koji je pre nekoliko meseci izgoreo. - Navodno mu je kafić zapaljen pre šest meseci, iako je zvanična verzija bila da su u pitanju bile neispravne instalacije. On se posle toga sa suprugom odselio u drugi kraj grada, na Dorćol - objašnjava izvor.

- Forenzičari su pregledali teren, a čak i nakon odnošenja tela u 14 časova, uzimali su tragove sa mesta zločina, a preuzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera. Forenzičari su na mestu zločina pronašli dlaku koja će biti poslata na analizu.

Luka Perenčević, Banjica, ubistvo
foto: Kurir

Luka Perenčević bio je poznat na Banjici kao problematičan, a bio je i navijač FK Rad.

- Posle zločina na Banjici se okupila njegova porodica, ali i brojni prijatelji, koji su plakali dok su im izjavljivali saučešće. Oni su ispričali da se Luka nedavno oženio, a da je pre šest meseci postao otac. Pre ženidbe, živeo je sa majkom, tetkom i sestrom, a neutešne žene sve vreme su posmatrale uviđaj - kaže izvor i dodaje su policajci pretresali i drugove ubijenog.

Znao da ga prate

Stanari okolnih zgrada ispričali su da im je bilo poznato da se Perenčević bavi kriminalom.

- Policija je ovde često dolazila, svi su znali da je umešan u mutne radnje, verovatno i droga. On je pre izvesnog vremena čak ugradio kamere oko svog stana u kome je sa porodicom živeo, verovatno da bi video ko se kreće oko zgrade. Očigledno je znao da ga prate i da mu preti opasnost.

Družio se sa Šijanom

Mirko: Mlad život je izgubljen

Luka Perenčević bio je blizak prijatelj Mirka Šijana, sina pevačice Goce Božinovske i ubijenog vođe surčinskog klana, Zorana Šijana. Mirko je juče za Informer potvrdio da su se družili. - Nije mi do komentarisanja. Mlad život je izgubljen - rekao je Šijan i dodao da se ne oseća ugroženo niti strahuje za svoj život posle likvidacije prijatelja.

Sukob sa braćom Rakočević

Luki pre dve godine ubili druga

Ime Luke Perenčevića prvi put se u javnosti čulo posle ubistva njegovog druga Filipa Lepojevića (18) u septembru 2020. Ovaj zločin odigrao se samo pedesetak metara dalje od mesta na kome je Perenčević juče likvidiran, a zbog učešća u ubistvu sudi se braći Petru, Radovanu i Urošu Rakočeviću, čije humanitarno udruženje se nalazilo u istoj zgradi u kojoj je i teretana u kojoj je Perenčević trenurao.

- Otac Rakočevića pomenulo je Perenčevića posle ubistva Lepojevića i hapšenja njegovih sinova i označio ga kao osobu koja je nekoliko dana pre tog zločina u kafiću na Banjcii pretukao njegove sinove Uroša i Petra i izbo ih nožem. Kako je tvrdio, Perenčević je bio strah i trepet na Banjici i terorisao je ceo kraj - objašnjava izvor.

Petar Rakočević je u Višem sudu u Beogradu, iznoseći odbranu povodom ubistva Lepojevića, rekao da je pre zločina video Luku Perenčevića na mostiću ispred zgrade i rekao svojoj braći da beže, a da su kasnije naišli na automobil u kome je bio ubijeni Filip Lepojević. On je sve vreme negirao da su pucali u njega, već da je pištolj slučajno opalio posle tuče sa Lepojevićem.

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track