00:36

PRVE SLIKE S BANJICE, KURIR NA MESTU UBISTVA Nikom nije bio sumnjiv! Ubica s crnom kacigom imao dostavljačku torbu na leđima

kriminalni trend

NOVI MODEL UBISTAVA NA BEOGRADSKIM ULICAMA: Evo šta povezuje likvidacije dvojice Luka, ubice koristile ISTI RECEPT

Crna Hronika -

Luka Perenčević (28) koji je ubijen danas na Banjici, likvidiran je po istom scenariju kao i Luka Žižić koji je pre skoro dve nedelje "smaknut" u kafiću svog brata "Ritual" na Novom Beogradu. Vezuje ih i to što su ubice obojice bili prerušeni u radnike, kao i to što je u obojicu sasut rafal.

Luka Perenčević, Banjica, ubistvo
foto: Printscreen/Instagram, Zorana Jevtić, Kurir

Osim što su u poslednje vreme besna kola iz kojih su ubijali zamenili trotinetima, električnim biciklama i motorima, ubice su počele i da se maskiraju. Pomenute dve likvidacije vezuje to što su egzekutori obojice bili obučeni kao radnici. Ovo nije prvi put da se ubice maskiraju, recimo, muškarac koji je pucao u Zorana Uskokovića (23), sina Zorana Uskokovića Skoleta bio je obučen u starca, dok je Milivoje L. koji je postavio bombu Stahinji Stojanoviću ispod kola bio obučen kao biciklista i dovezao se na električnom biciklu.

Naime, Luku Perenčevića (28), kako se saznaje, ubio je muškarac koji je nosio u ruci torbu poznatog beogradskog dostavljača hrane.

- Ubica, još uvek NN, ušao u improvizovanu teretanu, noseći u ruci torbu za dostavu hrane, odnosno, bio prerušen u radnika dostave. Video je Perenčevica kako sedi unutra na klupi i u njega ispalio 6 hitaca iz pištolja sa prigušivačem iz neposredne blizine. Perenčeviću su u pomoć priskočila tri druga koja su bila u teretani iznela ga napolje ali je on već bio izdanuo. Veruje se da je ubica profesionalac - rečeno nam je iz istrage.

Inače, Perenčević (28) je u septembru 2020. dovođen u vezu sa teškim ubistvom na Banjici kada je likvidiran Filip Lepojević koji je imao samo 18 godina, a njegov 21-godišnji drug A. Đ. je ranjen. Perenčević se, navodno, dovodi u vezu sa navijačima FK Rad.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je ovo osveta za to ubistvo od pre dve godine. Policija je tada, zbog ubistvo Lepojevića uhapsila tri brata Rakočević, Petra (36), Uroš a (26) i Radovana (39).

Ubica Luke Žižića (37), Stefan M. (23) bio je obučen u radnika, majstora. On se na mesto zločina u "Ritual" na Novom Beogradu takođe dovezao električnim trotinetom. Iz pištolja CZ 99mm ispalio 11 metaka u Žižića, koji je slovio za navijača "Belgrade boys" sa Severne tribine, potom su ga uhvatili drugovi i brat ubijenog. Oni ga udaraju rukama i nogama i skidaju mu masku i kačket, a potom se na snimku se vidi kako ubicu puštaju da pobegne.

Inače, u kafić je ušao i tražio da ide u toalet.

Stefan M. je uhapšen 5. maja nakon intenzivnog operativnog rada u tzv. štek stanu u Kraljevu. Analizom DNK i ostalih tragova i različitim veštačenjima prvo je potvrđen identitet osumnjičenog, nakon čega je lociran i uhapšen. Rađeno je antropološko veštačenje uhapšenog Stefana koji je osumnjičen da je ubio Luku Žižića. Tačnije, snimak sa kamere upoređen je sa njegovom slikom i tako su u policiji bili sigurni da je on.

Stefan M., Luka Žižić, Stefana Milašinović
foto: Privatna Arhiva, Printscreen

Stefan M. je saslušan pre tri dana u Višem javnom tužilaštvu i branio se ćutanjem.

- Iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. Više javno tužilaštvo u beogradu je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u beogradu da odredi pritvor osumnjičenom iz svih zakonskih razloga - zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi u krtakom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti - rečeno je iz VJT.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo na podmukao način, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track