SPECIJALNI SUD PRVI PUT DONEO ODLUKU: Tajna skaj komunikacija prihvaćena kao zakonit dokaz
Foto: Nenad Kostić

SPECIJALNI SUD PRVI PUT DONEO ODLUKU: Tajna skaj komunikacija prihvaćena kao zakonit dokaz

Crna Hronika -

Veće Specijalnog suda u Beogradu, koje vodi postupak protiv bivšeg inspektora SBPOK-a Božidara Stolića i Beranca Filipa Golubovića donelo je odluku da presretnuta skaj komunikacija, koja je srpskom pravosuđu dostavljena putem međunarodne pravne pomoći iz Francuske, može da se koristi kao dokaz.

Podsetimo, poruke presretnute preko skaja ključni su dokaz u brojnim predmetima, ali do sada sudovi nisu donosili odluku da li ona može da se koristi kao dokaz pribavljen na zakonit način ili ne.

- Odluka se odnosi samo na ovaj, ne na druge predmeta. Odbija se zahtev odbrane da ona ne bude korišćena. Mi smo razmatrali predlog i odluči da ovaj dokaz prihvatimo. Smatramo da je pribavljen na zakonit način, zamolnicom od francuskih organa. Data je dozvola od strane istražnog sudije iz Pariza za pribavljanje, i ovo veće smatra da je pribavljen na zakonit način - rekao je sudija Zoran Šešić.

Komunikacija putem pribavljena putem skaja, podsetimo, jedan je od ključnih dokaza i u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kurir.rs/E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja