REPUBLIČKI JAVNI TUŽILAC NA KONFERENCIJI VRHOVNIH TUŽILACA EU ZEMALJA U BEČU: Zajednička borba protiv kriminala
Foto: privatna arhiva

saopštenje

REPUBLIČKI JAVNI TUŽILAC NA KONFERENCIJI VRHOVNIH TUŽILACA EU ZEMALJA U BEČU: Zajednička borba protiv kriminala

Crna Hronika -

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, trenutno boravi na Konferenciji vrhovnih tužilaca EU zemalja u Beču, na poziv Generalnog tužioca Austrije, dr Franca Plohla. Mreža tužilaca koji postupaju pred Vrhovnim sudovima zemalja članica Evropske unije okuplja generalne tužioce iz zemalja Evropske unije. - Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije primljeno je u ovu eminentnu evropsku mrežu 2016. godine u svojstvu posmatrača i od tada aktivno učestvuje u njenom radu i godišnjim sastancima, na kojima se razmenjuju stručna znanja i iskustva na najaktuelnije teme u borbi protiv transnacionalnog kriminala - saopšteno je iz tužilaštva.

Zagorka Dolovac
foto: Republičko Javno Tužilaštvo

U toku ove posete, Republički javni tužilac održala je sastanak sa Generalnim tužiocem Austrije, dr Francom Plohlom, na kome je zaključeno da tužilaštva Srbije i Austrije ostvaruju odličnu saradnju u borbi protiv svih oblika teškog kriminala, kako bilateralno, tako i kroz evropske pravosudne mreže, te je iskazana spremnost da se ona još više razvija i unapredi.

Zagorka Dolovac
foto: Republičko Javno Tužilaštvo

Takođe, Republički javni tužilac je postigla dogovor sa Generalnim tužiocima Mađarske, Peterom Poltom, Rumunije, Gabrielom Skuteom i Slovenije Dragom Šketom, da se tokom ove godine u Beogradu održi širi regionalni sastanak generalnih tužilaca na kojem će biti razmatrani načini poboljšanje direktne tužilačke saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, krijumčanjera ljudi, trgovine drogom i drugih oblika teškog kriminala koji zajednički pogađa naše zemlje.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track