04:43

JASNO JE DA JE ZLOČIN POČINJEN IZ MRŽNJE! Sudski veštak i psihoterapeut o tome šta je predhodilo stravičnom ubistvu u Zrenjaninu

horor

JEDNO JE JASNO, NEMA DILEME ZAŠTO JE SEKLA MUŽA NA KOMADE! Sudski veštak o RAZLOGU zbog kojeg je Tereza ubila supruga u Zrenjaninu

Crna Hronika -

Gradjani Zrenjanina u šoku su zbog stravičnog zločina koji se desio u njihovom gradu.

Srdjana Perića nevenčana supruga Tereza ubila pa isekla motornom testerom dok je u kući bila njena maloletna ćerki. Ona je uhapšena u teškom psihičkom stanju.

Psihoterapeut Ljiljana Kovačević i sudski medicinski veštak i neuropsihijatar prof Ivan Dimitrijević analizirali su u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji šta je okidač osobama da počine ovakav svirep zločin, kao i kako to preduprediti.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Psihoterapeut Kovačević naglašava da je jako važno o ovakvim zločinima govoriti sa merom, jer mogu biti podstrek za druge događaje, a potom objasnila da je u ovom slučaju jasno da je zločin počinjen iz mržnje.

- O zločinima poput ovog koji se desio u Zrenjaninu moramo govoriti sa merom. U nekim slučajevima jedan slučaj može biti podstrek za druge događaje. Što se tiče samog problema iz psihoterapijske perspektive, ovde je jasno da se radi o snažnom osećaju mržnje koju osoba oseća prema prema objektu i potrebe da taj objekat uništi. Mržnja je vrlo specifična emocija prema osobi za koju procenjujemo da je zla i da negde ugrožava neku našu vrednost. Apsolutno se radi o težoj psihopatologiji koja može da ide u dijapazonu od poremećaja ličnosti do psihoze. Porodica ima ključnu ulogu u prepoznavanju psihijatrijskih promena - rekla je psihoterapeut Kovačević.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Prof. dr Dimitrijević ističe da je porodica ključna za prepoznavanje problema.

- Ja sam govorio i ranije da će se indukovati jedan broj ljudi. U tome se zapaža jedan nedostatak, dobra porodična komunikacija. Moralo bi da se propagira edukacija, ovo je problem življenja. Dramatična je svaka povreda a tek ubistvo. Mi smo tu da prepoznamo te priče, pa ako može da se bilo kako spreči. Porodica je tu ključna. Postoje psihoterapeuti i imamo znanja i mogućnosti da pomognemo. Kada se desi ovakav slučaj, kriv je ceo porodični sistem - kaže prof. dr Dimitrijević.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:13

ISEKLA SUPRUGU GENITALIJE I NOGE, PA SVE TO STAVILA U LONAC! Ovo je priča najmonstruoznijeg ubistva u Srbiji, ĆERKA SVE ISPRIČALA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track