UŽAS U SUBOTICI! PO PRUZI SKUPLJALI DELOVE TELA MUŠKARCA (51): Krio se u žbunu, a onda skočio POD VOZ
Foto: Kurir/N.H.

šta ga je nateralo?

UŽAS U SUBOTICI! PO PRUZI SKUPLJALI DELOVE TELA MUŠKARCA (51): Krio se u žbunu, a onda skočio POD VOZ

Crna Hronika -

Sinoć tačno u 20.05 još jedan život se ugasio na šinama, na železničkoj stanici u Subotici, kada se pedesetogodišnji Meš Zoltan (1971), bacio pod voz iz još neutvrđenih razloga i preminuo.

Voz je zaustavljen i saobraćaj je bio u prekidu do 21.17, odmah je pozvana Hitna pomoć, policija i Osnovno tužilaštvo, koji su, kako Kurir saznaje, uzalud pokušavali da vide ima li znakova života kod nesrećnog čoveka.

"Dok je voz stajao na pruzi, više od 80 minuta, na žalost, sakupljani su delovi tela na pruzi, čovek je bio u komadima između pružnih koloseka", saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.

Voz koji saobraća od Subotice do Sente krenuo je po redu vožnje u 19 sati i 55 minuta sa polazne subotičke stanice, uz uobičajene mere, a nakon zaustavljanja put je nastavio posle uviđaja policije i osnovnog tužilaštva.

"Kao i uvek kada voz krene ka određenoj destinaciji, mašinovođa je budno pratio i osmatrao i prugu i stanje u vozu, kada je samo desetak minuta nakon pokretanja voza, iza većeg žbuna, muška osoba iskočila pod voz. Mašinovođa je u trenutku video pokrete ka pruzi, pokušao da zaustavi voz, koji je prešao tek 1,73 kilometra, jer je u momentu video da se čovek odjednom pojavio na pruzi. Bio je bukvalno sakriven iza granja i iskočio iz tog zaklona, kada je voz već bio ispred njega", saznajemo od našeg izvora.

Šta je nateralo nesrećnog čoveka da u zreloj dobi prekrati sebi život i skoči pod voz, još nije poznato, ali statistika takvih slučajeva je sve duža. Samo pre nekoliko meseci, 33-godišnji meštanin Bajmoka, Bonća Robert (1989), usred bela dana prekratio je sebi život skokom pod voz u pokretu, na pruzi kojom se voz kretao od Subotice prema Somboru.

"Mlađi čovek, šetao je pored pruge, u toku dana, tako se činilo, i odjednom je iznenadnim bacanjem na prugu, preminuo pod čeličnim točkovima, na šinama, nije mu bilo pomoći", izveštavao je tada Kurir sa mesta nesreće.

Sve više je mlađih ljudi, koji se odlučuju na takav korak, a u nekim slučajevima su toliko mladi, da nisu ni dovoljno svesni opasnosti koja im može ugroziti život, dok se penju na vagone voza. Tako je stradao i mladić, na krovu voza, pre pet godina, kada je u jutarnjim satima sa društvom došao na subotičku stanicu, izazvao nesreću u kojoj ga struja bukvalno spržila.

"Najčešće nije moguće ni predvideti, a ni sprečiti da se neko nađe pod točkovima voza, jer ljudi koji oduzimaju sebi život na taj način, nađu i mesto i vreme kada i gde to da učine, pa svaka pomoć obično ne može da im spase život, jer smrt ih zadesi na mestu koje su odabrali, kaže jedan od medicinskih stručnjaka, dodavši da je na severu Bačke najviše slučajeva gde ljudi, na različite načine, pa i skokom pod voz, oduzimaju sebi život.

Kurir.rs/N.H.

Bonus video:

00:10

UŽAS U TRGOVAČKOJ ŠKOLI U BEOGRADU: Udario druga stolicom na času, pa ga izbo nožem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track