BESKUĆNIK KOJI JE UDARIO SNEŽANU DAKIĆ KAMENOM IDE NA LEČENJE: Izrečena mu je ova mera i evo gde će biti upućen
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram

prvo osnovno javno tužilaštvo

BESKUĆNIK KOJI JE UDARIO SNEŽANU DAKIĆ KAMENOM IDE NA LEČENJE: Izrečena mu je ova mera i evo gde će biti upućen

Crna Hronika -

Beskućnik koji je u centru Beograda početkom aprila gađao kamenom voditeljku Snežanu Dakić, ide na lečenje, pošto su tokom istrage incidenta koju vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu veštaci utvrdili da boluje od duševne bolesti i da postoji opasnost da bi, ukoliko bi bio pušten, ponovio počinio neko još teže krivično delo.

Kako Kurir saznaje, sud je doneo prvostepenu odluku kojom mu je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je danas da je odmah posle napada na voditeljku otkrivn identitet okrivljenog i da je on tada u pratnji pripadnika policijske stanice Stari grad odveden Kliniku za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarevic", radi pregleda i hospitalizacije, a kada je otpušten iz navedene ustanove, doneto je rešenje o njegovom zadržavanju.

Snežana Dakić
foto: Printscreen/PINK

- Dana 13.04.2022. godine je protiv okrivljenog Đ.T. podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je dana 04. aprila S. D. naneo lake telesne povrede, na taj način što je bacio kamen u pravcu oštećene koji ju je pogodio u glavu, usled čega je zadobila laku telesnu povredu. Istog dana okrivljeni je saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom je iskoristio svoje zakonsko pravo da ništa ne izjavi, a nakon saslušanja Prvi osnovni sud u Beogradu je po predlogu tužilaštva prema okrivljenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana, jer su postojale okolnosti koje su ukazivale na opasnost od bekstva. U toku dokaznog postupka ispitana je svedok oštećena, kao i svedok očevidac predmetnog dogadaja, pribavljeni su snimci kamera u blizini mesta dogadaja, odredeno je psihijatrijsko veštacenje okrivljenog Đ.T. kao i sudsko-medicinsko veštacenje telesnih povreda koje je zadobila oštecena S.D. - navodi se u saopštenju Prvog osnovnon javnog tužilaštva.

Psihijatrijskim veštačenjem je utvrdeno da Đ.T. boluje od duševne bolesti zbog koje je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila isključena, kao i da postoji ozbiljna opasnost da će učiniti slično ili teže krivično delo zbog čega je potrebno njegovo lecenje u zdravstvenoj ustanovi, pojašnjeno je iz tužilaštva.

- Imajući u vidu prikupljene dokaze, a s obzirom na nalaz i mišljenje veštaka psihijatrijske struke, tužilaštvo ce Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, podneti predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema okrivljenom Đ.T. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo laka telesna povreda - navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilašta u Beogradu.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja