GIŠKA I JOKSA U MASNICAMA I PODLIVIMA! Ova SLIKA je nastala posle brutalne tuče dvojice krimi bosova, danas FERKE više ne postoje
Đorđe Božović Giška i Dragan Joksović Joksa, Foto: Printscreen

čuveni okršaj

GIŠKA I JOKSA U MASNICAMA I PODLIVIMA! Ova SLIKA je nastala posle brutalne tuče dvojice krimi bosova, danas FERKE više ne postoje

Crna Hronika -

Legendarna tuča Đorđa Božovića Giške i Dragana Joksovića Jokse, koju stanovnici Podgorice pamte kao "boj kod park-šume", i dalje se prepričava, a svojevremeno je objavljena fotografija nastala nakon čuvenog okršaja, prenosi Espreso.

Borba Giške i Jokse trajala je sat vremena i završena je nerešenim rezultatom, nakon čega su jedan drugom pružili ruku i, kako se priča, izljubili se kao braća.

Postoji i verzija priče da su njih dvojica, onako umorni nakon tuče, seli i pričali o životu u svetu kriminala, njegovim izazovima i opasnostima.

Nakon što su uvideli da im je mnogo toga zajedničko i da se suočavaju sa istim problemima, jedan od njih je ustao i rekao: "Ispričasmo se kao braća". Od tada, Giška i Jokso su uspostavili odnos pun međusobnog poštovanja.

Na Fejsbuk stranici "Legende devedesetih" pojavila se fotografija u boji Giške i Jokse nakon čuvenog obračuna. Na slici se vidi da obojica imaju masnice i podlive na licu.

Dragan Joksović Joksa, Đorđe Božović Giška
foto: Printscreen/Facebook/legende devedesetih

Inače, "ferka" je danas potpuno zaboravljeni oblik tuče. Neka se na "ferku" išlo samo da bi se utvrdilo ko je jači, tako da vrlo često onaj koji poziva nekoga na "ferku" nije imao svađu kao povod, a okršaj se završavao rukovanjem.

(Kurir.rs/Espreso)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track