VUJO ČEDO MOJE, MUKO MOJA, PRVENCU NAŠ, KAKO ĆEMO BEZ TEBE! Vapaji majke odjekivali grobljem, sahranjen pilot ubijen u Jakovu FOTO
Foto: Kurir.rs

ispraćaj na bežanijskom groblju

VUJO ČEDO MOJE, MUKO MOJA, PRVENCU NAŠ, KAKO ĆEMO BEZ TEBE! Vapaji majke odjekivali grobljem, sahranjen pilot ubijen u Jakovu FOTO

Crna Hronika -

Pilot Vuk Jolović sahranjen je na Novom bežanijskom groblju. Njega je na večni počinak ispratila porodica, prijatelji i kumovi.

Iz kapele dok je trajalo opelo mogli su se čuti krici, plač, uz vapaje "Vujo čedo moje muko moja", kapela je bila mala za sve one koju su želeli da izjave saučešće porodici preminulog pilota. Na sahrani kojoj je prisustvovalo oko 500 osoba oržana su četri govora koje je pročitala porodica ubijenog pre spuštanja kovčega u raku.

- Viteže naš, Vujo prvencu naš, kako ćemo mi dalje bez tebe, ali čujte porodico Jolović i svi prijatelji glavu morate podići i nastaviti ponosno dalje. Niko nije očekivao da ćeš nastradati od kukavice, i kukavički su te ubili! Ostavio si iza sebe majku, oca, sestru i brata i nisi dočekao da napuniš svojih 30 godina - rekao je rođak okupljenima.

Vuk Jolović, Sahrana
foto: Nenad Kostić

Sveštenik koji je potom govorio obratio se okupljenima sa "tužni skupe" a zatim se prelomio plač novobežanijskim grobljem.

- Svi smo bili neizmerno srećni kada si u septembru 1992. godine rodio i proslavili smo tvoj dolazak puškom u porodičnoj kući u Šulama po starom srpskom običaju, a sada si stradao od puške - rekao je između ostalog i sveštenik koji je plakao i jecao svo vreme svog govora.

Vuk Jolović, Sahrana
foto: Kurir.rs

Takođe, među okupljenim masom moglo se čuti da su svi van sebe i da su nemi od saznanja da je Vuk ubijen.

- Užas! Kad smo videli sliku i čuli šta se dogodilo nismo verovali, ali sad kad smo videli kovčeg shvatili smo da je mrtav - kaže jedan stariji čovek dok briše suze i navodi da je došao iz Crne Gore odakle je rodom porodica Jolović, dok mlađi mladić kaže da je ubijeni bio odličan momak.

- Momak za primer, pa vidite koliko je ljudi došlo da ga isprate. Užas, bio je sjajan momak, a ovako završio.

Među prijateljima koji su se oprostili od Jolovića je i reprezentativka odbojkaškog tima Srbije Jovana Stevanović. Inače, Miloš M., brat Vuka Jolovića koji je ubijen pred njegovim očima u Jakovu tvrdi da je osumnjičeni Đura N. ubio mladog pilota jer je on štitio dečaka kog je kuvar maltretirao i terao ga da skače u Savu, te sve to snimao telefonom.

Podsetimo, u nedelju oko 20 časova, Đura N. zapucao je iz kalašnjikova na pilota Vuka Jolovića i smrtno ga ranio u stomak. Miloš M. je brata odvezao do najbliže zdravstvene ustanove, ali je mladić umro. Đura N. posle pucnjave seo je u kola i pobegao. Zločin se, da podsetimo, dogodio ispred kuće u kojoj Đura N. živi sa porodicom.

- Hteo si da letiš. Voleo si oblake i nebo, a sada anđele naš letih ka njima - rekao je stric mladića koji je pročitao jedan od govora i dodao: - Ponosni smo bili na tebe, i uvek ćemo biti Vujo naš! Ima ko da te nasledi i čuva od zaborava iako si otišao ovako mlad.

Kurir.rs

bonus video:

08:41

OVA SEKTA VRŠI ISTERIVANJE ĐAVOLA Mijaljević ispričao JEZIVE DETALJE egzorcizma u Srbiji: Prijatelj demona ne isteruje DEMONA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track