SVEŠTENIK KROZ SUZE ODRŽAO GOVOR NA SAHRANI UBIJENOG VUKA IZ JAKOVA: Puškom su proslavili tvoj dolazak, a puška ti je i presudila
Foto: Privatna Arhiva

tuga

SVEŠTENIK KROZ SUZE ODRŽAO GOVOR NA SAHRANI UBIJENOG VUKA IZ JAKOVA: Puškom su proslavili tvoj dolazak, a puška ti je i presudila

Crna Hronika -

Vuče, neprežaljeno luče naše. Bio si naš prvenac, dika i ponos. Niko nije očekivao da ćeš nastradati od kukavice. I kukavički su te ubili. Ovo nije doviđenja, već do viđenja.

Ove reči nad rakom u koju je nešto kasnije spušten kovčeg sa telom ubijenog Vuka Jolovića (30), pilota zbog čijeg je ubistva uhapšen kuvar Đura Nikolić (23), izgovorio je jedan od rođaka porodice u koju se u nedelju uvukla ogromna tuga. Tuga za sinom i bratom i bes zbog svega što je dovelo do njegovog ubistva.

Novo bežanijsko groblje danas je odjekivalo bolnim kricima svih onih koji su želeli da se poslednji put oproste od momka ubijenog iz puške u Jakovu. Kapela je bila mala za sve one koji su želeli da pomognu Vukovoj porodici da preboli neizrecivu tugu.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Tokom sahrane održano je čak pet govora.

Svaki od njih bio je dirljiv na svoj način. I dok su neki od prisutnih hrabrili njegovu porodicu da "podigne glavu" i "nastavi ponosno da korača" govor sveštenika, koji je pokojnika znao od rođenja, bio je posebno upečatljiv.

- Tužni skupe, svi smo bili srećni kad si se u septembru 1992. godine rodio. Puškom su, prema starom srpskom običaju, proslavili tvoj dolazak u porodičnoj kući u Šulama, a puška ti je i presudila - rekao je između ostalog sveštenik koji nije mogao da zadrži suze dok je čitao govor.

(Kurir.rs/Objektiv)

Bonus video:

00:17

VATRENI OBRAČUN U SKOPSKOJ ČAJDŽINICI: Brat žrtve ubijen prošle godine! Povređeno dvoje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track