00:03

Olgica Markanović nadrilekarkia stigla na suđenje

Tužilaštvo predložilo da se osudi na pet godina robije

DANAS SE NASTAVLJA SUĐENJE NADRILEKARKI OLGICI I NJENOJ SARADNICI: Unakazile žene nestručnim estetkim zahvatima

Crna Hronika -

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu za danas je zakazano suđenje nadrilekarki Olgici Markanović i njenoj saradnici Jasmini T, zbog sumnje da su u salonu u Beogradu estetskim i hirurškim zahvatima za koje nemaju odgovarajuće stručno znanje, narušile zdravlje 18 ljudi.

Olgica i njena saradnica, podsetimo, sumnjičile su se da su tretmanom plazma pen povredile 12 pacijentkinja, ali je nedavno tužilaštvo proširilo optužnicu za još šest oštećenih, kojima su, kako se navodi, izvodile čak i hiruške korekcije nosa. Markanovićeva je izjavila na prethodnom ročištu da nije kriva.

suđenje, Olgica Markanović
foto: Kurir/B.Travica

- Razumela sam optužnicu, ne priznajem krivično delo - izjavila je Olgica Markanović tada pred sudom, a navode tužilaštva negirala je i optužena Jasmina T.

Barbi nadrilekarka, kako je javnost prozvala Markanovićevu, prema navodima tužilastva, sumnjiči se da je sredstvom plazma pen za koje nije imala odgovarajuću licencu počinila krivično delo protiv zdravlja ljudi i nanela im duboke opekotine na tretiranim delovima lica, ali i tako što je u salonu "Tajas" izvodila hirurške zahvate podizanja nosne grbe, smanjivanje podbratka kao i uklanjanja strija.

Tužilaštvo je sudu predložilo i da Markanovićevu osudi na pet, a Jasminu T. na godinu i po dana zatvora.

(Kurir.rs/B.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja