OVO JE SRBIN KOJI JE ŠVERCOVAO KOKAIN ZA KOLUMBIJSKI KARTEL?! Radivoje hapšen i pre 12 godina, a evo šta je tad uradio
Foto: Printscreen/Youtube, screenshot

hapšenje

OVO JE SRBIN KOJI JE ŠVERCOVAO KOKAIN ZA KOLUMBIJSKI KARTEL?! Radivoje hapšen i pre 12 godina, a evo šta je tad uradio

Crna Hronika -

Radivoje Saša Vučković (33), navodno je jedan od uhapšenih u velikoj međunarodnoj akciji usmerenoj protiv kolumbijskog Zalivskog klana, koji se tereti da je iz Kolumbije u Evropu prebacio na tone kokaina!

Mladić koji je od ranije poznat srpskoj policiji, uhapšen je u Zagrebu sa M.M., a od njih je zaplenjeno više telefona, lap top, digitalna vaga, kao i automobil škoda. Vučković je, da podsetimo, javnosti postao poznat posle otmice sina jednog biznismena 2010. godine u Beogradu.

Radivoje Saša Vučković, kokain
foto: Printsrceen

- Vučković je bio deo sedmočlane grupe koja je kod Hale sportova na Novom Beogradu otela mladića M.J. (18), kako bi od njegovog oca tražili otkup od 150,000 evra. Grupa je dolijala jer su ih kobnog dana snimile kamere, a i nesrećnog momka su namamili preko lažnog Fejsbuk profila, te im je policija ekspresno ušla u trag - kaže izvor.

Osim Vučkoviću, lisice su stavljene policajcu Darku Amanoviću, Milanu Dimitrijeviću, Filipu Iliću, Vanji Ninković, Filipu Jankoviću i Kristini Lazović.

- Ilić i Janković su tipovali otetog momka, jer su se pre dve godine družili sa njim i znali da je njegov otac privatnik koji ima solidna primanja. Radivoje Vučković i njegova devojka Kristina Lazović otvorili su lažni profil Lepa Sandra, preko koga su se, zajedno sa Amanovićem i Ninkovićevom, dopisivali sa žrtvom. Ninković je posle nekog vremena zakazala sastanak sa M.J. kod Fontane - pisao je Blic 2010. godine.

Amanović i Dimitrijević prerušeni u policajce oteli su mladića, koji je potom odvezen u kuću kod Sremske Kamenice i zatočen u vinskom podrumu.

Vučković je poslednjih godina, kako pišu hrvatski mediji, život nastavio u ovoj državi, a njegov kompanjon M.M., kao i on, stari je znanac policije.

- M.M. je, inače, u Hrvatskoj pre desetak godina bio optužen kao član zločinačke grupe koja je od 2005. do 2009. iz Perua u Hrvatsku prokrijumčarila 38 kilograma kokaina - navode mediji.

Inače, u međunarodnoj akciji koja je izvedena u saradnji sa više evropskih policija zaplenjeno je 4,3 tona kokaina vrednog 250 miliona evra.

- U koordinaciji s policijama evropskih zemalja, u organizaciju su ubačeni prikriveni policijski istražitelji koji su glumili prevoznike droge. Tako su kontrolisali i na kraju zaplenili ukupno 19 zasebnih pošiljki koje su iz Kolumbije došle do Italije, a težina pošiljki varirala bi od nekoliko kilograma do onih teških 600-700 kilograma kakve su zaplenjene na području Rima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:43

Pali u Hrvatskoj zbog veze sa Šarićem: Akcija hapšenja osumnjičenih za šverc droge

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja