Dolijali preostali pljačkaši zlatare u Kraljevu
Foto: Kurir, Ilustracija

Zlatara

Dolijali preostali pljačkaši zlatare u Kraljevu

Crna Hronika -
Policija preostalu trojicu pljačkaša zlatare uhapsila je posle kraće jurnjave po krovu objekta gde su se krili

KRALJEVO - Načelnik Policijske uprave u Kraljevu Bogoljub Živković saopštio je da su u ponedeljak uhapšena i preostala tri počinioca pljačke koju su četvorica provalnika u noći između 28. i 29. avgusta izvršila u zlatari "Zlatni filigran" u Kraljevu i bežeći preko krovova odneli zlatni i srebrni nakit u vrednosti od oko 5,5 miliona dinara.

Đ.A. (21) iz Kraljeva uhapšen je neposredno nakon pljačke, u noći 29. avgusta i njemu je, nakon izvođenja pred istražnog sudiju, određen pritvor do 30 dana.

Prema rečima Živkovića, on je odbio da pomogne policiji u otkrivanju ostalih počinilaca- Ostala trojica: R. B. zvani Manijak (36), N.B. (29) zvani Ćita i A.Ž., svi sa prebivalištem u Kraljevu, pre dva dana locirani na području Subotice, gde su juče i uhapšeni.

Policija je, rekao je Živković, imala saznanja da im je cilj bio da pređu granicu Srbije i da ukradeno zlato prodaju u nekoj od zemalja Zapadne Evrope.

"Policija je izvršila upad u objekat, vrsni provalnici sa debelim dosijeima i iskustvom ponovo su se dali u bekstvo preko krovova, ali je policija sada bila pripremljena i uspela da uhapsi svu trojicu", naveo je Živković.

Prilikom pretresa objekta pronađena je i torbica sa ukradenim zlatom u kojoj se, osim zlata u vlasništvu porodice Spaći, nalazio i nakit koji je oko 50 Kraljevčana ostavilo u zlatari radi popravke ili pretapanja.

Đ.A., koji je prema rečima načelnika Policijske uprave u Kraljevu sklon drskom i nasilničkom ponašanju, od 2000. godine do sad 35 puta prijavljivala policije, a protiv njega je u toku devet postupaka, ali nema nijednu pravosnažnu presudu.

R.B., koji je do sada prijavljen za 360 krivičnih dela, već je proveo 23 godine u zatvoru iz kog je izašao 7. avgusta, a prema rečima Živkovića predstavlja jednog od najveštijih provalnika na našim prostorima.

Trojici uhapšenih određen je pritvor.

Živković i pozvao građane da zbog činjenice da cena zlata za poslednjih nekoliko godina nikada nije bila viša, svoje dragocenosti čuvaju u kućnim ili bankarskim sefovima.

Vlasnik opljačkane zlatare "Zlatni filigran" Krist Spaći, koja je opljačkana i pre tri godine, kada je ukradeno pet kilograma zlata, a počinioci nisu pronađeni, zahvalio se policiji.

On je rekao da ne vidi način kako da zaštiti od iskusnih pljačkaša i u situaciji kada oni ulaze u zlataru kao mušterije, a onda potegnu oružje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track