02:16

Advokat Miljana Perendija posle pripremnog ročišta pripadnicima Belivukovog klana

u specijalnom sudu

BELIVUKU POZLILO U SUDU, PA MU UKAZANA POMOĆ: Prvo Miljkoviću, pa i njemu ODVOJEN postupak na pripremnom ročištu (VIDEO)

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je pripremno ročište Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe zbog optužbi da su tokom 2020. na svirep način ubili Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju.

"Na današnjem pripremnom ročištu došlo se samo do uvodnog dela čitanja optužnice. Postupak je odvojen i protiv Veljka Belivuka i sada se očekuje da na sledećem ročištu nastavi čitanje optužnice. Posle toga bi trebalo da bude izjašnjanje o krivici optuženih za krivična dela koja im se stavljaju na teret", rekla je advokat Miljana Perendija.

1 / 19 Foto: Nenad Kostić

Sudija je donela rešenje da se postupak protiv Marka Miljkovića odvoji od postupka od ostalih pripadnika klana. Branilac koji je dodeljen Miljkoviću po službenoj dužnosti nije imao vremena da se upozna sa predmetom, šta više nije mu stiglo ni rešenje.

U međuvremenu je sudija saopštila da je stiglo rešenje od Miljkovićevog izabranog advokata Milenka Cvijovića da se ročište odloži za najmanje 60 dana kako bi odbrana imala vremena da se pripremi.

"Marko Miljković je, kada je izašao za govornicu, rekao da još nije odlučio da li će Cvijović biti njegov advokat", rekla je Perendija.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

Pošto je ovo čuo, Belivuk je tražio da ga vrate u ćeliju, rekavši da mu nije dobro. Njemu je pružena zdravstvena pomoć i on nije prisustvovao ročištu.

Potom je i Belivuku odvojen postupak.

Ročište je počelo u 14.30 i trajalo je do posle 18.30, s jednom pauzom od pola sata.

Optuženi su zatim "maricama" vraćeni u zatvor.

(Kurir.rs/B.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track