BOMBA POD AUSPUH! OVO JE MODEL LIKVIDACIJA U ŠABAČKOM KRAJU: Moler pre godinu dana stradao u eksploziji, OVO SU MOGUĆI MOTIVI
Foto: Kurir

3 identična ubistva za 12 godina

BOMBA POD AUSPUH! OVO JE MODEL LIKVIDACIJA U ŠABAČKOM KRAJU: Moler pre godinu dana stradao u eksploziji, OVO SU MOGUĆI MOTIVI

Crna Hronika -

Danas se navršava godinu dana od ubistva Slobodana Trninića (50), molera iz Mačvanskog Prnjavora kod Šapca.

On je poginuo 14. juna 2021. ujutru u eksploziji bombe postavljene pod auspuh vozila, nekoliko stotina metara od njegove kuće.

Bomba je bila velike razorne moći. Delovi njegovog kombija leteli su i do 40 metara.

"Pretpostavlja se da je eksploziv postavljen pod auspuh Trninićevog vozila u toku noći, a da je toplota auspuha napravu aktivirala. Po načinu na koji je to izvedeno, sve upućuje na delo profesionalca", rekao je tada naš izvor.

Kombi nastradalog muškarca bio je parkiran u dvorištu njegove porodične kuće, a kada je krenuo na posao nije daleko odmakao pre eksplozije.

"Da je auto eksplodirao u dvorištu, ko zna koliko bi žrtava bilo. U to doba smo svi bili u kući, mnogi su još spavali", svedočili su uznemireni meštani.

Slobodan Trninić, poginuo, raznet, moler, Mačvanski Prnjavor
foto: Kurir

Meštani su verovali da to nije bio prvi pokušaj ubistva Trninića jer je 2016. ranjen, ali je tvrdio da se slučajno sam povredio.

Kao mogući motiv ubistva, navodilo se zelenašenje. Navodno, Trninić se time bavio, pa bi dug mogao da bude razlog njegove likvidacije.

Takođe, motiv bi mogla da bude i osveta, jer je Trninić osuđen za pokušaj ubistva D.T, koji je od ranjavanja ostao invalid. Posle tog događaja Trninić je pobegao u Nemačku, gde je uhapšen i izručen Srbiji. U zatvoru je bio četiri godine, do 2015. Navodno, D.T. je stalno maltretirao Trninića, pa je ovaj pucao na njega.

Uprkos svemu, u Mačvanskom Prnjavoru su za Slobodana tvrdili da je bio dobar čovek.

U šabačkom kraju još dve osobe su likvidirane postavljanjem bombe pod automobil. Šapčanin Dušan Rosić (37) nastradao je u oktobru 2009, a tri godine kasnije, u aprilu, poginuo je Rade Maksimović (33). U oba slučaja eksploziv je aktiviran toplotom auspuha. Rosić i Maksimović dovođeni su u vezu sa šabačkim podzemljem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track